Damen kapric – torta je kremasta, sočna i vrlo ukusna. Odlična preporuka za sve sladokusce!
Damen kapric – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Damen kapric – torta je kremasta, sočna i vrlo ukusna. Odlična preporuka za sve sladokusce!
Potrebno je umutiti 3 kore od po:
- 4 komada jaja
- 6 kasika šećera
- 2 kasike kakao
- 3 kasika brašna
- 0,5 kesice praška za pecivo
Potrebno za fil:
- 10 komada žumanca
- 12 kasika šećera (u prahu)
- 400 gr čokolada
- 250 gr margarina
- 300 gr krem šlag od vanile
- 3 dl mleka
- 2 case kisele pavlake
Potrebno za drugi fil:
- 250 gr krem šlag od vanile
- 2,5 dl mleka
- 1 casa kisele pavlake
- 300 ml čokoladnog mleka
- Za koru je potrebno da jaja umutite sa secerom penasto.Kad se lepo umuti dodati kakao,brasno i prasak za pecivo.Peci na 200 C 10-ak minuta,dok ne porumeni.
Postupak ponoviti 3 puta.
Zumanca kuvati sa secerom na pari.Cim se pokaze varjacom prvi trag u serpi dodajte cokoladu i mesajte dok se ne istopi.Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.Za to vreme umutite krem slag sa mlekom i dodajte kiselu pavlaku.Margarin umutite penasto pa dodajte hladan fil i umucenu slag kremu.
Za drugi fil umutite krem slag sa mlekom i dodajte pavlaku.
Kore natopiti sa po 100 ml cokoladnog mleka. - Filovati:
kora natopljena cokoladnim mlekom,fil sa cokoladom pa krem slag i tako tri puta.Fil sa cokoladom stavljajte 2 puta vise od drugog fila.
Dekorisati po zelji. - Ja sam za ovaj oblik torte koristila meru i po.
- Torta je kremasta,socna i vrlo ukusna.
Probajte.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!