Disnitorska čorba – Jadranka Blažić

Disnitorska čorba – kada sam videla u mesari pakovanje sitnarija od svinjskog mesa (od obraza i repa), momentalno sam se setila vremena kada smo deca i ja ziveli na selu i kada su moji svekar i svekrva tradicionalno spremali „zimske carolije“ i kada su svi hvalili moju disnitorsku paradajz corbu.

Pa evo, ja je skuvala i sigurno je jos bolja nego ona na selu sto je bila, ali eto ni deca ni ja je nismo jeli, a sramota me da odnesem komsijama jer nisam sigurna da li se to jede u njihovom kraju. Danas kada sam je izvadila iz frizidera, a ona se pretvorila u pihtije skroz. Ipak sam odnela komsijama i jako su se obradovali. Rekli su da je ukus fenomenalan. Znam da je uspela kada je jedes, a usne se lepe, e to je taj ukus od kojeg se dobiju pihtije.

Disnitorska čorba - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Disnitorska čorba – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Disnitorska čorba – Jadranka Blažić

Disnitorska čorba – kada sam videla u mesari pakovanje sitnarija od svinjskog mesa (od obraza i repa), momentalno sam se setila vremena kada smo deca i ja ziveli na selu.

  • svinjsko meso (sitnice, obrazi, rep)
  • crni luk
  • šargarepa (zelen)
  • sok od paradajza
  • pirinač (ili tarana)
  • so
  • biber
  • začini
  • voda
  • beli luk
  1. U hladnu vodu stavim sitnarije i kada provri tu prvu vodu bacim. To ne mora da se radi ali meni ima prejak miris, pa uvek mislim ako bacim prvu prokljucalu vodu da ce umanjiti miris. Zatim nalijem opet hladnom vodom i stavim da se kuva. Cim pocne da kljuca dize se pena koju ja sa malom cetkom skalnjam odozgo ali smanjim temperatruru da se ne bi voda zamutila.
  2. Kada vise nema pene dodam sok od paradajza i kada provri ubacim lukac, zelen i sargarepu tako cele samo ociscene. Sve kolicine uskladite kako vi zelite. Nista nije ograniceno.
  3. Dodati zacine, poklopiti i ostaviti polako da vri sve dok se meso dobro ne skuva.
  4. Ja kada je meso gotovo izvadim luk crni, sargarepu i zelen. Ne znam zasto to radim ali eto ja izvadim i u blender izmiksam pa vratim nazad. Nekad dodam pirinac, a nekad ovu testeninu sto sam i sada stavila. To se brzo skuva i to je to.
Danas sam usula u ciniju i ostavila u frizder da vidim kako ce izgledati sutra kada se pretvori u pihtije. Ako bude kao sto sam ja zamislila, bice to novi recept za pihtije.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Disnitorska čorba – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.