Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Disnitorska čorba – Jadranka Blažić

0

Disnitorska čorba – kada sam videla u mesari pakovanje sitnarija od svinjskog mesa (od obraza i repa), momentalno sam se setila vremena kada smo deca i ja ziveli na selu i kada su moji svekar i svekrva tradicionalno spremali „zimske carolije“ i kada su svi hvalili moju disnitorsku paradajz corbu.

Pa evo, ja je skuvala i sigurno je jos bolja nego ona na selu sto je bila, ali eto ni deca ni ja je nismo jeli, a sramota me da odnesem komsijama jer nisam sigurna da li se to jede u njihovom kraju. Danas kada sam je izvadila iz frizidera, a ona se pretvorila u pihtije skroz. Ipak sam odnela komsijama i jako su se obradovali. Rekli su da je ukus fenomenalan. Znam da je uspela kada je jedes, a usne se lepe, e to je taj ukus od kojeg se dobiju pihtije.

Disnitorska čorba - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Disnitorska čorba – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Disnitorska čorba - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Disnitorska čorba – Jadranka Blažić

Disnitorska čorba - kada sam videla u mesari pakovanje sitnarija od svinjskog mesa (od obraza i repa), momentalno sam se setila vremena kada smo deca i ja ziveli na selu.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • svinjsko meso sitnice, obrazi, rep
  • crni luk
  • šargarepa zelen
  • sok od paradajza
  • pirinač ili tarana
  • so
  • biber
  • začini
  • voda
  • beli luk

Uputstvo za pripremu

  1. U hladnu vodu stavim sitnarije i kada provri tu prvu vodu bacim. To ne mora da se radi ali meni ima prejak miris, pa uvek mislim ako bacim prvu prokljucalu vodu da ce umanjiti miris. Zatim nalijem opet hladnom vodom i stavim da se kuva. Cim pocne da kljuca dize se pena koju ja sa malom cetkom skalnjam odozgo ali smanjim temperatruru da se ne bi voda zamutila.
  2. Kada vise nema pene dodam sok od paradajza i kada provri ubacim lukac, zelen i sargarepu tako cele samo ociscene. Sve kolicine uskladite kako vi zelite. Nista nije ograniceno.
  3. Dodati zacine, poklopiti i ostaviti polako da vri sve dok se meso dobro ne skuva.
  4. Ja kada je meso gotovo izvadim luk crni, sargarepu i zelen. Ne znam zasto to radim ali eto ja izvadim i u blender izmiksam pa vratim nazad. Nekad dodam pirinac, a nekad ovu testeninu sto sam i sada stavila. To se brzo skuva i to je to.

Beleške

Danas sam usula u ciniju i ostavila u frizder da vidim kako ce izgledati sutra kada se pretvori u pihtije. Ako bude kao sto sam ja zamislila, bice to novi recept za pihtije.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.