Najbolje domaće lepinje sa bundevom.
Najbolje domaće lepinje sa bundevom, sastojci:
- 2 dl mleka,
- 400 g brašna,
- 100 g pirea od bundeve,
- malo ulja,
- pola kašičice soli,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1 manji praziluk ili 4 struka mladog crnog luka,
- 100 g sitnog sira i
- 100 g margarina.
Najbolje domaće lepinje sa bundevom, priprema:
- Staviti brašno u vanglu, dodati, mleko, pire od bundeve, so, ulje i kvasac.
- Zamesiti testo. Ostaviti da odstoji 20 minuta, pa ga zatim premesiti.
- Radnu površinu posuti sa malo brašna pa istresti testo na sto. Podeliti na osam loptica. Svaku lopticu malo premesiti i rukama razvući što tanje pa premazati margarinom.
- Crni luk iseckati sitno i pomešati sa sirom.
- U svaku razvučenu lopticu staviti po kašiku fila od praziluka i sira pa nafaltati sa svih srtana. Rernu zagrejati na 180 stepeni, u tepsiju za pečenje stavite papir za pečenje i porđajte otvorene lepinjice.
- Lepinjice pecite oko dvadesetak minuta.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!