Domaći hleb sa maslinovim uljem – Gvozdena Živković

0
319
Domaći hleb sa maslinovim uljem - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online
Domaći hleb sa maslinovim uljem - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online

Domaći hleb sa maslinovim uljem.

Domaći hleb sa maslinovim uljem, sastojci:

Domaći hleb sa maslinovim uljem, priprema:

  • Prosejati brašno pa umešati suvi kvasac i so, kašikom dobro promešati
    napraviti udubljenje pa dodati 4 kašike maslinovog ulja.
  • Vodu malo ugrejati pa dodati šećer i sirće, tom mešavinom zamesiti glatko testo.
  • Testo prekriti folijom i ostaviti na toplom bar pola sata da naraste.
  • Zatim ga premesiti i razviti koru u obliku pravougaonika.
  • Preko kore sipati dve kašike maslinovog ulja i premazati koru.
  • Koru uviti u obliku vekne i staviti je u kalup za štrudle koji ste prekrili pek papirom. Premažite je uljem i presecite je malo odozgo nožem.
  • Ostavite prekrivenu veknu na toplom još pola sata da nadođe.
  • Kada testo napuni kalup stavite ga da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni.
  • Pecite 30 do 35 minuta dok dobije lepu rumenu koricu.
  • Pečen hleb malo četkom premažite vodom, uvijte u platnenu salvetu i ostavite da se malo prohladi.
  • Služite topao ili hladan hleb.
  • Ako vam hleb ostane za sutradan, mekan je i svež, ne troši se i veoma je ukusan.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Unesti svoj komentar
Unesite svoje ime ovde