Domaći kečap – Zorica Stajić

0

Domaći kečap – protivnik sam industrijskih proizvoda poput kečapa, koji je prepun veštačkih aroma, aditiva, konzervansa i sl. i zato Vam predlažem da pripremite ovaj kečap koji će svojim izuzetnim ukusom oduševiti svakog ko ga proba a posebno decu…

Domaći kečap - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Domaći kečap – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Domaći kečap - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Domaći kečap - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Domaći kečap - protivnik sam industrijskih proizvoda poput kečapa, koji je prepun veštačkih aroma, aditiva, konzervansa i sl. i zato Vam predlažem da pripremite ovaj kečap koji će svojim izuzetnim ukusom oduševiti svakog ko ga proba a posebno decu...
Obrok Doručak, Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 2 hours
Ukupno vreme 2 hours 20 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 3 litra soka od paradajza gusto skuvanog
  • 2 lista lovora
  • 6 zrna bibera 5-6 zrna
  • 10 zrna slačice
  • 1 kašičica kima
  • 1,5 dl jabukovog sirćeta
  • 300 gr crnog luka
  • 350 gr šećera
  • 100 gr soli
  • 1,5 dl ulja
  • 2 kašike gustina (nije obavezno)

Uputstvo za pripremu

  1. Najpre skuvajte sok od paradajza. U manju posudu stavite jabukovo sirće, lovor, biber, slačicu i kim, pa sve zagrejte (ne treba da prokluča), pa ostavite da se ohladi. U drugu posudu stavite crni luk isečen na tanka rebarca, nalijte vode tek da luk ogrezne i kuvajte dok ne omekša. Izmiksirajte u blenderu dok se ne napravi kaša. Vratite u posudu, dodajte šećer i so, pa kuvajte na laganoj vatri, dok se šećer i so ne rastope. Na kraju dodajte ulje i proceđeno jabukovo sirće.
    Domaći kečap - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  2. Sve izmešajte i sipajte u lonac sa sokom od paradajza i kuvajte najmanje pola sata uz povremeno mešanje. Pri kraju dodajte origano (ja sam dodala nepunu kesicu), i kada kečap dobije potrebnu gustinu, možete, ukoliko želite da vam bude još gušći, dodati gustin rastvoren u malo hladne vode. Nakon toga kuvajte još 5 minuta.
    Domaći kečap - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  3. Još topao kečap sipajte u manje teglice, koje ste predhodno dobro oprali i zagrejali (sterilisali) u rerni na 150 st.
    Domaći kečap - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.