Domaći keks.
Domaći keks, sastojci:
Za testo:
- 250 g margarina,
- 200 g šećera,
- 2 kesice vanilin šećera,
- 3 žumanca,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 5 kašika mleka,
- 500 g brašna.
Za spajanje:
- po potrebi džem.
Za valjanje:
- po potrebi šećer u prahu.
Domaći keks, priprema:
- Mikserom umuti omekšali margarin (sobne temperature), šećer, vanilin šećer i žumanca. Dodati malo brašna, prašak za pecivo, mleko i umutiti mikserom.
- Mikser isključiti, postepeno dodavati brašno i zamesiti testo.
- Testo podeliti na dva dela formirajući jufkice.
- Obe jufkice razviti oklagijom u veliki krug.
- Modlicama različitih oblika vaditi keksiće.
- Ređati ih u pleh obložen pek-papirom.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minura.
- Gotove keksiće izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.
- Keksiće spajati džemom,valjati u šećer u prahu i poslužiti.
Savet: keksiće možete dekorisati po svom izboru. Obradujte svoje mališane. Prijatno!
Vreme pripreme: 50 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!