Domaći rezanci – Snežana Kitanović

Domaći rezanci.

Domaći rezanci, sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 1 jaje
  • mlake vode po potrebi
  • so

Domaći rezanci, priprema:

  • U brašno dodati so i jedno jaje i uz dodatak mlake vode zamesiti testo koje ne sme biti previše tvrdo i ne sme da se lepi za ruke.
  • Ostaviti umešeno testo da se odmori 30 minuta (obavezno prekriti krpom).
  • Nakon toga testo podeliti na dve jufke i svaku razvijati oklagijom što tanje možemo.
  • Najvažnije je, dok se testo mesi da se dobro pobrašnavi daska za mešenje kao i samo testo u toku mešenja.
  • Na taj način će se dobijaju lepi i rastresiti rezanci.
  • Kada je dovoljno rastanjeno testo, obaviti ga preko oklagije, pa po sredini iseći nožem, a testo će pasti sa strane.
  • Trake seći nožem na rezance željene širine i dužine pa ih ostaviti rasprostrte po stolu da se prosuše.

Vreme pripreme: 90 minuta.

Snežana Kitanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Domaći rezanci – Snežana Kitanović

Recept za domaće rezance, konkurs za najbolji tradicionalni recept 2018. godine

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.