Domaći rezanci – Snežana Kitanović

Recept za domaće rezance, konkurs za najbolji tradicionalni recept 2018. godine

0
444
Domaći rezanci - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Domaći rezanci - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Domaći rezanci.

Domaći rezanci, sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 1 jaje
  • mlake vode po potrebi
  • so

Domaći rezanci, priprema:

  • U brašno dodati so i jedno jaje i uz dodatak mlake vode zamesiti testo koje ne sme biti previše tvrdo i ne sme da se lepi za ruke.
  • Ostaviti umešeno testo da se odmori 30 minuta (obavezno prekriti krpom).
  • Nakon toga testo podeliti na dve jufke i svaku razvijati oklagijom što tanje možemo.
  • Najvažnije je, dok se testo mesi da se dobro pobrašnavi daska za mešenje kao i samo testo u toku mešenja.
  • Na taj način će se dobijaju lepi i rastresiti rezanci.
  • Kada je dovoljno rastanjeno testo, obaviti ga preko oklagije, pa po sredini iseći nožem, a testo će pasti sa strane.
  • Trake seći nožem na rezance željene širine i dužine pa ih ostaviti rasprostrte po stolu da se prosuše.

Vreme pripreme: 90 minuta.

Snežana Kitanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!