Domaći rezanci.
Domaći rezanci, sastojci:
- 500 gr brašna
- 1 jaje
- mlake vode po potrebi
- so
Domaći rezanci, priprema:
- U brašno dodati so i jedno jaje i uz dodatak mlake vode zamesiti testo koje ne sme biti previše tvrdo i ne sme da se lepi za ruke.
- Ostaviti umešeno testo da se odmori 30 minuta (obavezno prekriti krpom).
- Nakon toga testo podeliti na dve jufke i svaku razvijati oklagijom što tanje možemo.
- Najvažnije je, dok se testo mesi da se dobro pobrašnavi daska za mešenje kao i samo testo u toku mešenja.
- Na taj način će se dobijaju lepi i rastresiti rezanci.
- Kada je dovoljno rastanjeno testo, obaviti ga preko oklagije, pa po sredini iseći nožem, a testo će pasti sa strane.
- Trake seći nožem na rezance željene širine i dužine pa ih ostaviti rasprostrte po stolu da se prosuše.
Vreme pripreme: 90 minuta.
Snežana Kitanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!