Domaći sok od jabuke – Vesna Pavlović

Domaći sok od jabuke.

Domaći sok od jabuke, sastojci:

  • 2 kg jabuke,
  • 500 g šećera,
  • 2 kesice limuntusa,
  • 5 l vode.

Domaći sok od jabuke, priprema:

  • Jabuke oljuštiti, iseckati i staviti ih u šerpu (lonac) u kojoj će se kuvati. Dodati šećer, limuntus i 2 l vode. Izmešati i staviti na vatru.
  • Kuvati sat vremena na umerrnoj vatri. Skloniti šerpu sa ringle.
  • Rešetkastom kašikom izvaditi jabuke i usitniti ih u blenderu.
  • U šerpu u kojoj su se kuvale jabuke, dodati 3 l vode i šerpu staviti na vatru. Kad provri, dodati usitnjene jabuke i izmešati. Skloniti šerpu sa ringle. Procediti kroz cediljku.
  • Staklene flaše oprati i zagrejati ih u rerni na 100 stepeni.
  • U vruće flaše sipati vruć sok.
  • Zatvoriti poklopcem, ostaviti da se ohladi, pa odložiti u ostavu.
  • Pre služenja sok dobro rashladiti.

Komentar: pravi,domaći sok koji je fantastičnog ukusa. Probajte, prijatno!

Vreme pripreme: 100 minuta
Težina pripreme: lako se priprema
Broj porcija: 10
Posno

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Domaći sok od jabuke – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.