Domaći uvrnuti hleb - Dijana Popović
Domaći uvrnuti hleb - Dijana Popović

Domaći uvrnuti hleb.

Domaći uvrnuti hleb, sastojci:

  • 1 kg brašna TIP 500
  • 2 supene kašike suvog kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • 500 ml mlake vode

Domaći uvrnuti hleb, priprema:

  • U veću miks posudu staviti polovinu brašna, dodati izmrvljen kvasac, zatim, prašak za pecivo, so, šećer.
  • Sa mlakom vodom zamesiti fino testo uz dodatak preostalog brašna.
  • Testo ostaviti 60 minuta da nadođe.
  • Posle 60 minuta testo premeseti na radnoj površini posutoj s brašnom.
  • Dobijeno testo podeliti na loptice težine 250 g.
  • Loptice posuti braašnom i ostaviti da nadođu.
  • Nadošle loptice razvaljati rukama u dugačak valjak dužine 30 cm i valjak uviti sa obe strane.
  • Ostaviti 10 minuta da nadođe.
  • Rernu uključiti na 275 stepeni i staviti u rernu praznu tepsiju da se dobro ugreje.
  • Kada se tepsija dobro ugrejala, izvaditi je iz rerne, posuti sa brašnom i staviti uvijeni hleb na vrelu tepsiju.
  • Peći 20 minuta odmah.
  • Prijatno!

Savet: ko ima rernu sa ventilatorom odmah uključiti ventilator u rerni i sve senzore za pečenje.

Dijana Popović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!