Domaći uvrnuti hleb – Dijana Popović

Domaći uvrnuti hleb.

Domaći uvrnuti hleb, sastojci:

  • 1 kg brašna TIP 500
  • 2 supene kašike suvog kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • 500 ml mlake vode

Domaći uvrnuti hleb, priprema:

  • U veću miks posudu staviti polovinu brašna, dodati izmrvljen kvasac, zatim, prašak za pecivo, so, šećer.
  • Sa mlakom vodom zamesiti fino testo uz dodatak preostalog brašna.
  • Testo ostaviti 60 minuta da nadođe.
  • Posle 60 minuta testo premeseti na radnoj površini posutoj s brašnom.
  • Dobijeno testo podeliti na loptice težine 250 g.
  • Loptice posuti braašnom i ostaviti da nadođu.
  • Nadošle loptice razvaljati rukama u dugačak valjak dužine 30 cm i valjak uviti sa obe strane.
  • Ostaviti 10 minuta da nadođe.
  • Rernu uključiti na 275 stepeni i staviti u rernu praznu tepsiju da se dobro ugreje.
  • Kada se tepsija dobro ugrejala, izvaditi je iz rerne, posuti sa brašnom i staviti uvijeni hleb na vrelu tepsiju.
  • Peći 20 minuta odmah.
  • Prijatno!

Savet: ko ima rernu sa ventilatorom odmah uključiti ventilator u rerni i sve senzore za pečenje.

Dijana Popović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Domaći uvrnuti hleb – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.