Domaći žu-žu – Suzana Mitić
Domaći žu-žu – hrskavo pecivo kao iz radnje.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Domaći žu-žu – Suzana Mitić
- 6 dl vode
- 1 kasicica soli
- 1 dl ulja
- gr oko 700brasna
- Za premazivanje:
- 250 gr margarina
- 1 zumance
- 1 kasika pavlake
- malo susama
- malo morske soli
- Zamesiti testo od navedenih sastojaka.Odmah razvuci testo oklagijom.Na koru narendati margarin.
- Testo preklopiti kao pismo.Postupak ponoviti 3 puta sa pauzom od po 15 minuta.Sve ivice sa strane zaseci nozem.
- Posle treceg puta savijanja testa kao pismo,koru razvuci oklagijom na 1 cm debljine.Seci kvadrate 5×5.Svaki kvadrat premazati zumancetom i pavlakom,posuti susam i malo morske soli.
- Peci na 200 C 10-15 minuta.