Domaći žu-žu – lisnato pecivo kome ne možete odoleti!

Domaći žu-žu – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Domaći žu-žu – lisnato pecivo kome ne možete odoleti!
za testo:
- 600 ml voda
- 1 kašičica soli
- 900 gr brašna
za premazivanje :
- 250 gr margarina
- 1 komad žumance
- 3 kašike jogurta
- 30 gr susam
- 1 kašičica morske soli
- Zamesite testo od vode, soli i brašna. Uvidati dobro testo i odmah oklagijom razvucite veliku koru. Narendati ceo margarin.
- Preklopiti testo prvo na tri trake, a zatim savijte testo do pola s jedne strane a zatim drugu stranu preklopite preko prve.
- Testo ste preklopili kao pismo. Nožem zasecite sve ivice koje su preklopljene, sa svih strana.
- Plastičnom kesom pokrijte testo i ostavite najmanje 20 minuta da miruje. Zbog prirodne fermentacije testo je bolje i ima mehuriće ako duže stoji odnosno miruje. Postupak preklopiti još tri puta sa istim redom presavijanja testa i sa pauzom od po 20 minuta. Obavezno testo pokrijte plastičnom kesom. Pobrašnjati radnu površinu i oklagijom razvijte četvrtastu koru na otprilike 15 mm debljine.
- Točkičem za testo seći kvadrate po želji.Ja sam sekla i manje i veće ali mi se najviše dopali oni mali 1×1. Poređati ih u plehu sa blagim razmakom.
- Žumance umutiti sa jogurtom i svaki žu-žu premazati četkicom. Pospite susamom i morskom solju. Ostavite 20 minuta da miruju i peći na 220 C dok ne porumene i ne razlistaju se.
- Zadovoljstvo je gledati kako se listaju.
- Uživajte u ukusu.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!