Domaći žu-žu – Suzana Mitić

0

Domaći žu-žu – lisnato pecivo kome ne možete odoleti!

Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Domaći žu-žu – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Domaći žu-žu - lisnato pecivo kome ne možete odoleti!
Obrok Doručak, Predjelo, Užina, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour 40 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 2 hours 4 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

za testo:

  • 600 ml voda
  • 1 kašičica soli
  • 900 gr brašna

za premazivanje :

  • 250 gr margarina
  • 1 komad žumance
  • 3 kašike jogurta
  • 30 gr susam
  • 1 kašičica morske soli

Uputstvo za pripremu

  1. Zamesite testo od vode, soli i brašna. Uvidati dobro testo i odmah oklagijom razvucite veliku koru. Narendati ceo margarin.
    Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  2. Preklopiti testo prvo na tri trake, a zatim savijte testo do pola s jedne strane a zatim drugu stranu preklopite preko prve.
    Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  3. Testo ste preklopili kao pismo. Nožem zasecite sve ivice koje su preklopljene, sa svih strana.
    Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  4. Plastičnom kesom pokrijte testo i ostavite najmanje 20 minuta da miruje. Zbog prirodne fermentacije testo je bolje i ima mehuriće ako duže stoji odnosno miruje. Postupak preklopiti još tri puta sa istim redom presavijanja testa i sa pauzom od po 20 minuta. Obavezno testo pokrijte plastičnom kesom. Pobrašnjati radnu površinu i oklagijom razvijte četvrtastu koru na otprilike 15 mm debljine.
    Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  5. Točkičem za testo seći kvadrate po želji.Ja sam sekla i manje i veće ali mi se najviše dopali oni mali 1x1. Poređati ih u plehu sa blagim razmakom.
    Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  6. Žumance umutiti sa jogurtom i svaki žu-žu premazati četkicom. Pospite susamom i morskom solju. Ostavite 20 minuta da miruju i peći na 220 C dok ne porumene i ne razlistaju se.
    Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  7. Zadovoljstvo je gledati kako se listaju.
    Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  8. Uživajte u ukusu.
    Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  9. Prijatno.
    Domaći žu-žu - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.