Đuveč u tegli.
Đuveč u tegli – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Đuveč u tegli.
- 1 litar ulja
- 2 kg crnog luka
- 2 kg šargarepe
- 4 kg paprike raznih boja
- 500 gr ljute paprike
- 3 kg paradajza
- 10 gr bibera
- 4 lista lorbera
- 0,5 veza persuna
- soli (po ukusu)
- Prvo iseckati luk, šargarepu, paprike, crveni paradajz prvo oguliti od ljuske pa i njega iseckati.
- Ulje sipati u veću šerpu i stavite da se zagreje, pa dodati luk i paradajz , dodajte šargarepu, pržite nekoliko minuta zajedno, dodajte paprike, i ljute papričice Sve zajedno na laganoj vatri prziti 50-60 minuta.
- Zatim . dodajte lovorovo lišće,iseckan peršun biber pa posolite po ukusu i krčkati jos 5 minuta da se ukusi sjedine.
- Rernu zagrejati zajedno sa teglama na 100stepeni pa u vruće tegle sipajte džuveč zatvorite i ostavite u rerni 30 minuta na 100 stepeni zatim iskljucite rernu pa džuveč ostaviti u rerni dok se ne ohlade.
- Kad počne sneg da pada, plodove leta poslužiti sa mesom ili bez dodati možda neki krompir i uživati u predivnom ukusu.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!