Dvopek mafini - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Dvopek mafini - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Dvopek mafini – kada ste na hrono ishrani, najveća radost vam je doručak i verujem da svako po celi dan mašta šta bi interesantno moglo da se pojede sutra za doručak.

Tako su kod mene jutros osvanuli moji specijalni mafini od hleba koji bi trebalo da se tostira jer sadrži u sebi kvasac. Dovoljno ce biti to sto ce se peci u rerni.

Dvopek mafini - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Dvopek mafini – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Dvopek mafini – Jadranka Blažić

dvopek mafini Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Dvopek mafini – kada ste na hrono ishrani, najveća radost vam je doručak i verujem da svako po celi dan mašta šta bi interesantno moglo da se pojede sutra za doručak.

  • 6 komada hleba (parčadi)
  • 120 gr kuhane šunke
  • 300 ml belanca
  • biber
  • 1 kašiku vlašac (svež, seckan)
  1. Hleb mora biti svež, nikako suv jer se neće moći sa oklagijom istanjiti, jer će se mrviti i kidati. Trebalo bi da 3 parčeta budu dovoljna za jednu osobu.
  2. Da bi se lepo složili u modlu za mafine treba ih sa nožem malo prerezati kao što vidite na slici, jer tako će se oformiti latice u modli. Središnji deo hleba bi trebao da ostane celi za prečnik dna od modle kako bi se lakše filovalo.
  3. Isecite šunku na kockice. Ja sam koristila stisnjenu šunku jer ona je najmanje slana. Rasporedila sam da bude u svaku ružu podjednako ista količina.
  4. Preko šunke sam posula malo bibera i rasporedila sjeckanog vlasca. Sa velikom pipetom sam u svaku usula po 50 ml bjelanca. Da napomenem, može da se koristi i celo jaje i to bi bilo još lakše, jer bi se u svaku ružu ubacilo po jedno jaje, ali ja ne konzumiram žumanca iz ličnih zdravstvenih razloga, pa zato kod mene ima samo belanca.
  5. Pošto koristim silikonske modle, ne mogu ih stviti u rerni na jačoj temperaturi od 210 C. U zagrejanoj rerni na 210 C sam pekla sve dok odozgo nisu sva belanca pobelila i krajevi hleba porumenili. Svaka rerna drugačije peče, pa ne bi baš precizirala da je to vreme od 20 minuta, ali dovoljno je vidite da su belanca bela i doručak je gotov.
Ja sam ih jela sa paradajzom, jer se mlečno i jaja ne kombinuju, osim u složenim jelima. Uskoro će biti recepti gde će biti i jaje i mlečno, pa će vam biti lakše da shvatite koja su to složena jela.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!