Džem od jagoda - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Džem od jagoda - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Džem od jagoda.

Džem od jagoda, sastojci:

  • 1 kg jagoda (ošišćenih)
  • 500 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Džem od jagoda, priprema:

  • Jagode oprati, očistiti i izmeriti. Staviti ih u veću i dublju šerpu.
  • Usitniti štapnim mikserom.
  • Usuti šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi.
  • Povremeno promešati i skinuti penu.
  • Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer.
  • Džem je kuvan kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili stavite na tacnu kašiku džema, ohladite i proverite da li je dovoljno gust.
  • Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni. Posle oko pola sata izvaditi tegle, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.
  • Topao džem sipati u tople tegle.
  • Vratiti u toplu (ali isključenu) rernu još 15 minuta. Izvaditi, zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Ja džem kuvam od 2-3 kg jagoda.

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!