Džem od kupina.
Džem od kupina, sastojci:
- 3 kg kupina
- 1,5 kg šećera
- 3 kesice vanilin šećera
Džem od kupina, priprema:
- Kupine izmeriti i oprati. Stavljati u šerpu, dodati šećer i izmešati. Usitniti štapnim mikserom.
- Staviti na ringlu i kuvati. Kad počne da vri i da se stvara pena, smanjiti temperaturu i kuvati uz mešanje.
- Penu skidati.
- Zatim ukuvati, uz neprestano mešanje. Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvadite malo džema na tacnu, ohladite i proverite gustinu. Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer.
- Čiste i suve tegle staviti u rernu i uključiti na 100C. Posle pola sata izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade. Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u isključenu (ali toplu) rernu, na još 15 minuta. Izvaditi iz rerne i dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!