Džem od kupina – Jelena Nikolić

Džem od kupina.

Džem od kupina, sastojci:

  • 3 kg kupina
  • 1,5 kg šećera
  • 3 kesice vanilin šećera

Džem od kupina, priprema:

  • Kupine izmeriti i oprati. Stavljati u šerpu, dodati šećer i izmešati. Usitniti štapnim mikserom.
  • Staviti na ringlu i kuvati. Kad počne da vri i da se stvara pena, smanjiti temperaturu i kuvati uz mešanje.
  • Penu skidati.
  • Zatim ukuvati, uz neprestano mešanje. Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvadite malo džema na tacnu, ohladite i proverite gustinu. Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer.
  • Čiste i suve tegle staviti u rernu i uključiti na 100C. Posle pola sata izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade. Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u isključenu (ali toplu) rernu, na još 15 minuta. Izvaditi iz rerne i dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Džem od kupina – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.