Džigerica sa povrćem i jajima – Tatjana Stojanović

Džigerica sa povrćem i jajima – Kada imate malo vreme za pripremu rucka ovo je odlican recept.

Džigerica sa povrćem i jajima - Tatjana Stojanović
Džigerica sa povrćem i jajima – Tatjana Stojanović

Džigerica sa povrćem i jajima – Tatjana Stojanović

Džigerica sa povrćem i jajima – Kada imate malo vreme za pripremu rucka ovo je odlican recept.

  • 300 gr svinjska dzigerica
  • 2 komada crvena paprika
  • 2 glavice crni luk
  • 1 komad krompir (1 veci ili dva manja krompira skuvana u ljusci)
  • 3 komada jaja
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • 5 kašika ulje
  1. Iseckati sitno crni luk i papriku
  2. U tiganj sipati ulje pa kada se zagreje dodati luk i papriku
  3. Prziti oko 5 minuta,sve vreme mesati da ne zagori.
  4. Nakon toga dodati dzigericu iseckanu na kockice.
  5. Prziti sve zajedno oko 5 minuta pa dodati skuvan i oljusten krompir iseckan na kockice
  6. Sada sve lepo izmesati i prziti jos 5 minuta.
  7. Voditi racuna da ne zagori
  8. Na kraju izmutiti jaja pa preliti preko dzigerice i povrca.
  9. Tek sada posoliti i pobiberiti po ukusu
  10. Izmesati i kada su jaja pecena skloniti sa vatre.
  11. Servirati toplo.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Džigerica sa povrćem i jajima – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.