Džigerica sa povrćem i jajima – Kada imate malo vreme za pripremu rucka ovo je odlican recept.
Džigerica sa povrćem i jajima – Tatjana Stojanović
Džigerica sa povrćem i jajima – Kada imate malo vreme za pripremu rucka ovo je odlican recept.
- 300 gr svinjska dzigerica
- 2 komada crvena paprika
- 2 glavice crni luk
- 1 komad krompir (1 veci ili dva manja krompira skuvana u ljusci)
- 3 komada jaja
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- 5 kašika ulje
- Iseckati sitno crni luk i papriku
- U tiganj sipati ulje pa kada se zagreje dodati luk i papriku
- Prziti oko 5 minuta,sve vreme mesati da ne zagori.
- Nakon toga dodati dzigericu iseckanu na kockice.
- Prziti sve zajedno oko 5 minuta pa dodati skuvan i oljusten krompir iseckan na kockice
- Sada sve lepo izmesati i prziti jos 5 minuta.
- Voditi racuna da ne zagori
- Na kraju izmutiti jaja pa preliti preko dzigerice i povrca.
- Tek sada posoliti i pobiberiti po ukusu
- Izmesati i kada su jaja pecena skloniti sa vatre.
- Servirati toplo.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!