Džigerica sa povrćem i jajima – Tatjana Stojanović

0

Džigerica sa povrćem i jajima – Kada imate malo vreme za pripremu rucka ovo je odlican recept.

Džigerica sa povrćem i jajima - Tatjana Stojanović
Džigerica sa povrćem i jajima – Tatjana Stojanović
Džigerica sa povrćem i jajima - Tatjana Stojanović
Štampanje

Džigerica sa povrćem i jajima - Tatjana Stojanović

Džigerica sa povrćem i jajima - Kada imate malo vreme za pripremu rucka ovo je odlican recept.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 300 gr svinjska dzigerica
  • 2 komada crvena paprika
  • 2 glavice crni luk
  • 1 komad krompir 1 veci ili dva manja krompira skuvana u ljusci
  • 3 komada jaja
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 5 kašika ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Iseckati sitno crni luk i papriku
  2. U tiganj sipati ulje pa kada se zagreje dodati luk i papriku
  3. Prziti oko 5 minuta,sve vreme mesati da ne zagori.
  4. Nakon toga dodati dzigericu iseckanu na kockice.
  5. Prziti sve zajedno oko 5 minuta pa dodati skuvan i oljusten krompir iseckan na kockice
  6. Sada sve lepo izmesati i prziti jos 5 minuta.
  7. Voditi racuna da ne zagori
  8. Na kraju izmutiti jaja pa preliti preko dzigerice i povrca.
  9. Tek sada posoliti i pobiberiti po ukusu
  10. Izmesati i kada su jaja pecena skloniti sa vatre.
  11. Servirati toplo.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.