Fantastični prah od muslija, orašastih plodova, semenki, pahuljica i voća – Džejmi Oliver

58

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Fantastični prah od muslija, orašastih plodova, semenki, pahuljica i voća – Ovaj fantastični megamiks sjajnih sastojaka možete iskoristiti za superbrzi i pogodni doručak, koji je uz to, zahvaljujući orašastim plodovima, semenkama, pahuljicama i voću, izuzetno hranljiv. (izvod iz knjige Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver, Vulkan izdavaštvo)

Moju ženu i mene frustrira to što su žitarice za doručak često – zapravo, uglavnom – pune dodatog šećera i zato nisu idealne za početak dana. Zato smo moji nutricionisti i ja smislili ovaj ukusni recept – napravite veliku količinu koja će vam trajati dve nedelje (ili više!). – Džejmi Oliver

Predstavljamo knjigu: Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver
Predstavljamo knjigu: Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver

Fantastični prah od muslija, orašastih plodova, semenki, pahuljica i voća – Džejmi Oliver

Fantastični prah od muslija, orašastih plodova, semenki, pahuljica i voća – Ovaj fantastični megamiks sjajnih sastojaka možete iskoristiti za superbrzi i pogodni doručak, koji je uz to, zahvaljujući orašastim plodovima, semenkama, pahuljicama i voću, izuzetno hranljiv. (izvod iz knjige Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver, Vulkan izdavaštvo)

  • 1 kg ovsenih pahuljica
  • 250 gr orašastih plodova (nesoljenih: orasi, brazilski orah, lešnik, pekan, pistaći, indijski orah i slično)
  • 100 gr semenki (mešanih: čija, mak, suncokret, susam, lan, bundeva)
  • 250 gr mešanog suvog voća (borovnica, brusnica, višnje, mango, kajsije, smokve, sultanija)
  • 3 kašike kakaoa u prahu (kvalitetnog)
  • 1 kašika kafe (sveže mlevene)
  • 1 komad pomorandža (velika)
  1. Zagrejte rernu na 180°C. Ubacite pahuljice, orašaste plodove i semenke u veliki pleh. Pecite 15 minuta, a na polovini sve promešajte. Dodajte nakon toga suvo voće, kakao i kafu, preko sitno narendajte koru od pomorandže, a onda, turu po turu, sameljite u multipraktiku tako da dobijete krupnije zrnasti prah, koji ćete prebaciti u veliku teglu s hermetičkim poklopcem, da bi vam što duže trajalo.
  2. Kada je reč o serviranju, igrajte se – najjednostavniji način je da 50 g praha (po osobi) pomešate sa hladnim kravljim, kozjim, sojinim, bademovim ili ovsenim mlekom ili sa 2 kašike kisele pavlake, kao i sa šakom svežeg voća (porcija od 80 g, kao jedna od 5 dnevnih porcija voća ili povrća koliko je povrća).
Možete napraviti i kašu od 50 g praha od žitarica i 200 ml mleka, pa preko staviti sveže voće. Ovaj odnos možete iskoristiti i za smuti – ja tu volim da dodam i 1 zrelu bananu i šaku smrznutih malina. Ovaj prah može vam poslužiti i za palačinke – napravite testo od 2 pune kašike praha od žitarica, 1 pune kašike integralnog brašna sa 1 prstohvatom praška za pecivo, 1 izgnječene banane i 1 jajeta, pa pecite kao i obično. A zimi probajte topli napitak – zagrejte 200 ml vašeg omiljenog mleka i 25 g praha od žitarica do željene gustine.

[nutrition-label]

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.