Galete sa mirisom limuna i kukuruznim brašnom – Gvozdena Živković

Galete sa mirisom limuna i kukuruznim brašnom – nisam bila sigurna kakvog će ukusa biti, ali želela sam da probam. Lepo mirišu i hrskave su, baš onakve, kakve ih volimo.

Galete sa mirisom limuna i kukuruznim brašnom, sastojci:

  • 3 komada jaja
  • 150 grama masti
  • 100 grama ulja
  • 1 dl mleka
  • 250 grama šećera
  • kora od 1 limuna
  • 100 grama belog kukuruznog brašna
  • 700 grama pšeničnog brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Galete sa mirisom limuna i kukuruznim brašnom, priprema:

  • Umutiti jaja sa mašću, dodati ulje i šećer. Mutiti dok se šećer otopi.
  • Dodati mleko, rendanu koru od limuna. Pomešati oba brašna sa praškom za pecivo i zamesiti testo.
  • Od ovog testa dobijaju se tvrde galete. ako volite one mekane morate dodati bar još 2 dl mleka, jer je testo slično testu za palačinke.
  • Zagrejte kalup i pecite galete.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Galete sa mirisom limuna i kukuruznim brašnom – Gvozdena Živković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.