Gibanica.

Gibanica – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Gibanica.
- 500 gr kora za pitu
- 4 jajeta
- 1 kašičica soli
- 250 gr sitnog sira
- 1 čaša kiselog mlega (oko 180gr)
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
Jaja dobro ulupati (ili umutiti mikserom). Dodati so, kiselo mleko, sir, ulje i kiselu vodu. Tepsiju namazati uljem ( ili obložiti papirom za pečenje).
Dve kore staviti na dno, jednu ili dve odvojiti za sredinu i dve za odozgo. Ostale kore gužvati, umakati u fil i ređati u tepsiju. Ovako: dve kore na dno, odozgo četiri utopljene u fil, opet jedna ili dve suve ravne pa četiri gužvane i utopljene u fil i odozgo dve ravne. Na dve poslednje kore staviti kašiku dve fila i premazati.
Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C.
Poslužiti toplu uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.