Gibanica – Jelena Nikolić

Gibanica.

Gibanica - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Gibanica – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Gibanica – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Gibanica.

  • 500 gr kora za pitu
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 250 gr sitnog sira
  • 1 čaša kiselog mlega (oko 180gr)
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  1. Jaja dobro ulupati (ili umutiti mikserom). Dodati so, kiselo mleko, sir, ulje i kiselu vodu. Tepsiju namazati uljem ( ili obložiti papirom za pečenje).

  2. Dve kore staviti na dno, jednu ili dve odvojiti za sredinu i dve za odozgo. Ostale kore gužvati, umakati u fil i ređati u tepsiju. Ovako: dve kore na dno, odozgo četiri utopljene u fil, opet jedna ili dve suve ravne pa četiri gužvane i utopljene u fil i odozgo dve ravne. Na dve poslednje kore staviti kašiku dve fila i premazati.

  3. Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C.

  4. Poslužiti toplu uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.