Gibanica sa feta sirom.
Gibanica sa feta sirom, sastojci:
- 500 g kora za gibanicu
- 4 jajeta
- 1 kašičica soli
- 250-300 g feta sira
- 1 čaša (180g) kisele pavlake
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
Gibanica sa feta sirom, priprema:
- Jaja umutiti.
- Dodati so, kiselu pavlaku, usitnjen feta sir, ulje i kiselu vodu. Izmešati.
- Tepsiju namazati uljem ili obložiti papirom za pečenje. Dve kore staviti na dno, dve odvojiti za sredinu i dve za odozgo.
- Preostale kore guzvati za umakanje u fil.
- Ređati: dve kore na dno, preko 4-5 utopljenih u fil, opet dve suve ravne pa 4-5 gužvanih i utopljenih u fil i odozgo dve ravne.
- Nožem bocnuti na nekoliko mesta, preko staviti kašiku dve fila i premazati.
- Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C.
- Pečenu gibanicu pokriti salvetom da se malo ohladi.
- Poslužiti toplu uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno!
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!