Gibanica sa sirom – Gvozdena Živković

Gibanica sa sirom – ovu ukusnu gibanicu, možete poslužiti za doručak, ručak i večeru.

Gibanica sa sirom, sastojci:

  • 1/2 kg punijih kora
  • 300 grama sira
  • 2 dl gustog jogurta
  • 2 dl kisele vode
  • 3 prepune kašike masti
  • 3 komada jaja
  • 1/2 kašičice soli

Gibanica sa sirom, priprema:

  • Umutite jaja, dodajte drobljeni sir, i jogurt. Sve sjedinite, na kraju dodajte kiselu vodu.
  • Ponovo sve dobro promešajte.
  • Podmažite pleh u kome ćete peći gibanicu.
  • Raširite koru, preko kore rasporedite 3 kašike fila i 1/2 kašike otopljene masti. Sklopite levu i desnu stranu do sredine kore. Tako preklopljenu koru nafilujte još jednom kašikom fila. Zamotajte koru i redjajte u pleh.
  • Ponavljajte dok upotrebite kore, ostavite 2-3 kašike fila za premazivanje gibanice.
  • Zagrejte rernu na 200 stepeni, pecite gibanicu dvadesetak minuta dok požuti.

Pečenu gibanicu prekrijte platnenom salvetom i ostavite da se malo „odmori“. Poslužite toplu gibanicu, možete dodati jogurt ili pavlaku, kao prilog.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Gibanica sa sirom – Gvozdena Živković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.