Grašak sa piletinom.
Grašak sa piletinom, sastojci:
- 2 glavice crnog luka,
- 2 šargarepe,
- 2 krompira,
- po potrebi ulje,
- 400 g graška,
- 4 pileća karabataka,
- po ukusu: suvi biljni začin, so, biber,
- 1 kašika slatke začinske paprike,
- 1 kašika brašna,
- po potrebi voda,
- 1 čen belog luka.
Grašak sa piletinom, priprema:
- Karabatacima odstraniti kost i kožicu, pa ih iseći na sitnije delove.
- U dublju šerpu sipati ulje i zagrejati.
- Dodati sitno seckan crni luk i kratko upržiti.
- Umešati iseckano meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne postane mekano.
- Zatim dodati iseckan krompir, seckan beli luk i na kolutove iseckanu šargarepu.
- Dodati grašak i izmešati.
- Umešati slatku začinsku papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu, umešati suvi biljni začin, promešati i sipati vruću vodu.
- Poklopiti i ostaviti da se krčka na umerenoj vatri dok se povrće i meso ne skuvaju.
- Skloniti sa vatre.
- Brašno razmutiti sa vodom, sipati u šerpu i neprestano mešati kako se ne bi stvorile grudvice.
- Vratiti na vatru i ukrčkati još desetak minuta.
- Skloniti sa vatre i poslužiti.
Savet: količinu vode odredite sami zavisno od toga želite li gušće ili ređe jelo. Poslužiti vruće uz sezonsku salatu. Prijatno!
Vreme pripreme: 90 minuta
Broj porcija: 4
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!