Reš pečena grčka piletina sa hrskavom kožicom i reš pečen krompir – eksplozija ukusa!
Grčka piletina sa pečenim krompirom – Recepti i Kuvar online
Reš pečena grčka piletina sa hrskavom kožicom i reš pečen krompir – eksplozija ukusa!
- 4 komada pileći batak i karabatak
- 600 gr mladog krompira
- 0,5 šolja maslinovog ulja
- 2 komada limuna (isceđeni u sok)
- 2 kašičice bosiljka (sušenog)
- 2 kašičice origana (sušenog)
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašičica crnog bibera (mlevenog)
- 1 kašičica mešavine začina
- Zagrejte rernu na 220 C stepeni.
- Postavite batake sa karabatacima na pleh za pečenje. U većoj posudi pomešajte krompir sa sokom od 1 limuna, bosiljak, origano, so, biber i začine. Rasporedite krompir oko piletine na pleh. Preostale sokove i ulje pospite preko piletine.
- Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Krompir izvadite i položite na papirni ubrus. Pileće meso vratite u rernu i precite još oko 15 minuta.
- Proverite da li je piletina pečena: meso ne sme da bude crveno blizu kosti, a sok koji izlazi iz mesa mora biti providan. Ako meso nije pečeno, pecite ga još koji minut i ponovite proveru.
Ukoliko želite baš reš pečenu kožicu piletine i reš pečen krompir, zadnjih 5 minuta pecite ispod infracrvenog grejača. I ne zaboravite tzatziki i grčku salatu!
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!