Griz - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Griz - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Griz sa mlekom ili vodom, ređi ili gušći, topao ili hladan, sa čokoladom ili bez… Griz sa mlekom ili puding od griza je jedna od poslastica koja me vraća u detinjstvo. Sada ga retko pripremam jer jednostavno nemam naviku.

Griz se brzo priprema, a uz malo mašte možete dobiti savršenu poslasticu kako za vaše iznenadne goste tako i za ukućane.

Ako vam je problem da merite sastojke u gramima, 1 ravna kašika griza ima oko 12 g, a jedna puna oko 18 g.
Kašika šećera je 20 g.

Recept za pripremu griza, manje-više, to svi znamo, akcenat je na isprobavanju novog mobilnog telefona. Ova poslastica se sticajem okolnosti našla na stolu. Puding od griza možete konzumirati za doručak, užinu, desert…
Griz možete pripremiti po ukusu.

Ako volite ohlađen griz, uzmite u obzir da će se zgusnuti tokom hlađena. Zato je potrebno staviti manje griza, cca 100 g. Ako griz jedete odmah, slobodno stavite malo više griza. Ukoliko imate u planu da griz začinite kakaom, dodajte još malo šećera.

Griz, sastojci:

  • 1 l mleka
  • 100-120 g griza
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g šećera
  • začini po ukusu: čokolada, kakao. cimet, mahlep…
griz Kristina Gaspar recepti i kuvar online 02
Griz – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Priprema:

  • Sipajte u šerpu griz, šećer i malo mleka.
  • Kada provri, dolivajte mleko postepeno i mešajte dok se griz ne skuva.
  • Treba da vri nekoliko minuta.
  • Na kraju dodajte začine po ukusu.
  • Možete ga kuvati i obrnuto – u provrelo mleko dodajte griz i na kraju šećer i začine.

Kako kome odgovara. Većinu stvari najčešće radim obrnuto jer mi tako odgovara. Poslasticu sipajte u činijice i dekorišite je po želji. Možete je preliti nekim voćnim prelivom. Napravite kombinaciju koja vam najviše odgovara vašem ukusu.

U nedostatku činijica, teglice su odličan izbor, a posebno ukoliko imate u planu da ovu poslasticu ponesete sa sobom, npr. na posao ili da je nekome poklonite. Fotografijama, naravno, nisam zadovoljna. Testiran nov telefon.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!