Gumene bombone sa jagodama – Kristina Gašpar

18

Gumene bombone sa jagodama – Kristina Gašpar

Gumene bombone sa jagodama – prethodne, tj. prve, gumene bombone o kojima sam pisala su preteča ovih, novonastalih.

Bombone koje sam sada napravila su skoro istog ukusa i teksture kao kupovne.

Kada ih pripremate sami, u prednosti ste jer možete da utičete na izbor sastojaka što kog kupovnih niste u mogućnosti.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Gumene bombone sa jagodama – Kristina Gašpar

  • 20 g želatina
  • 8 kašika vode
  • 50 g istopljenog meda
  • 100 g šećera
  • 50 ml soka od limuna
  • 50 g jagoda
  1. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.
  2. Jagode i sok od limuna izmiksati i dodati vodu do 120 ml, pa sipati šećer. Smesu zagrejati do tačke ključanja i sipati preko želatina. Mešati dok se želatin ne otopi. Dodati med i dobro sjediniti sve sastojke mešanjem.
  3. Puniti silikonske kalupe za praline. Ostaviti bombone da se dobro ohlade, potom ih staviti u frižider na sat vremena.