Gumene bombone sa jagodama – Kristina Gašpar

Gumene bombone sa jagodama – Kristina Gašpar

Gumene bombone sa jagodama – prethodne, tj. prve, gumene bombone o kojima sam pisala su preteča ovih, novonastalih.

Bombone koje sam sada napravila su skoro istog ukusa i teksture kao kupovne.

Kada ih pripremate sami, u prednosti ste jer možete da utičete na izbor sastojaka što kog kupovnih niste u mogućnosti.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Gumene bombone sa jagodama – Kristina Gašpar

  • 20 g želatina
  • 8 kašika vode
  • 50 g istopljenog meda
  • 100 g šećera
  • 50 ml soka od limuna
  • 50 g jagoda
  1. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.
  2. Jagode i sok od limuna izmiksati i dodati vodu do 120 ml, pa sipati šećer. Smesu zagrejati do tačke ključanja i sipati preko želatina. Mešati dok se želatin ne otopi. Dodati med i dobro sjediniti sve sastojke mešanjem.
  3. Puniti silikonske kalupe za praline. Ostaviti bombone da se dobro ohlade, potom ih staviti u frižider na sat vremena.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Gumene bombone sa jagodama – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.