Gusti sok od jagoda - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Gusti sok od jagoda - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Gusti sok od jagoda – domaći sokovi su uvek kvalitetniji i ukusniji od kupovnih (ako mene pitate). Posebno zbog toga što prilikom pripreme domaćih sokova možete da utičete na količine šećera i kiselina.

U većinu sokova ne dodajem kiselinu, mislim na veštačku limunsku kiselinu. Ako neko voće zahteva dodatnu kiselu, prilikom služenja iscedim malo limunovog soka. Jagode su same po sebi dovoljno kisele tako da nema potrebe dodavati bilo šta.

Nekada dodajem šećer, nekada ne. Sve zavisi od toga koliko su jagode slatke. Kada pripremam sok koji treba duže da stoji, stavim malo više šećera kako bi se sok delimično konzervirao. Priprema ovog gustog soka od jagoda je vrlo jednostavna.

Gusti sok od jagoda - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Gusti sok od jagoda – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Gusti sok od jagoda – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

sok od jagoda10

Gusti sok od jagoda – domaći sokovi su uvek kvalitetniji i ukusniji od kupovnih (ako mene pitate). Posebno zbog toga što prilikom pripreme domaćih sokova možete da utičete na količine šećera i kiselina.

 • 1 kg jagoda
 • 1,5 l vode
 • 100 gr šećera (ili po ukusu)
 1. Jagode izblendirati. U dobijenu kašu sipati vodu, izmešati i procediti kroz gazu ili kroz cediljku.
  sok od jagoda6
 2. Dodati šećer i kuvati par minuta kada sok provri.
  sok od jagoda7
 3. Sipati ga u flaše i čuvati u frižideru do korišćenja.
  sok od jagoda9
Sok nije potrebno kuvati ukoliko neće stajati dugo. Ukoliko ga želite čuvati malo duže, savetujem da povećate količinu šećera i da ga pasterizujete.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!