Hleb bez kvasca, smesa je ista kao za priganice, samo što sam ovaj put napravila hleb, mali, ali odlično je ispao. Samo brašno, so i voda, bez kvasca, sode bikarbone, praška za pecivo…
Mogu slobodno da napišem da je dobar, a niko zube nije polomio.
Hleb bez kvasca, sastojci:
- 200 g beloga brašna,
- 200 g heljdinog brašna,
- 1 kašičica soli i
- po potrebi mlaka voda.
Hleb bez kvasca, priprema:
- Pomešajte obe vrste brašna, dodajte so, i uz stalno mešanje dolivajte mlaku vodu. Testo treba da bude mekano.
- Ostavite testo par sati da odmara.
- Rernu uključite na 200 stepeni, šerpicu podmažite i pospite brašnom i stavite u zagrejanu rernu da se peče.
- Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!