Hleb iz kese za pečenje - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Hleb iz kese za pečenje - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Hleb iz kese za pečenje.

Hleb iz kese za pečenje, sastojci:

  • 500 g brašna,
  • 20 g svežeg kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 ravna kašičica soli,
  • 1 kašičica alkoholnog sirćeta,
  • 1 kašika ulja,
  • 300 ml vode.

Hleb iz kese za pečenje, priprema:

  • U 100 ml mlake vode dodati izmrvljen kvasac, šećer i izmešati.
  • U dublju posudu usuti brašno, dodati 200 ml mlake vode, so, rastvoren kvasac, alkoholno sirće i zamesiti mekše testo.
  • Na kraju, dodati ulje i umesiti još malo (da se ulje sjedini sa testom).
  • Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
  • Nadošlo testo premesiti, urolati u veknu, zaseći na par mesta, premazati vodom i staviti u kesu za pečenje.
  • Zavezati i ostaviti da odstoji 20 minuta.
  • Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
  • Pečen hleb izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi te ukloniti kesu, pa hleb uviti u kuhunjsku krpu.
  • Hleb seći i poslužiti.

Vreme pripreme: 100 minuta
Broj porcija: 6
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!