Hleb kao mafini – Jadranka Blažić

Hleb kao mafini – Jadranka Blažić

Hleb kao mafini – ovako pripremljen hleb jesti na hrono ishrani za doručak.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Hleb kao mafini – Jadranka Blažić

Hleb kao mafini – ovako pripremljen hleb jesti na hrono ishrani za doručak.

  • 1 kg bademovog mleka domaceg
  • sok od jednog limuna
  • 1 pecivo prasak
  • 100 ml ulje maslinovo
  • 1 kasikica suvog bosiljka
  • 1 kasika golice
  • 1 kasika suncokreta
  • 3 kasike mleveni lan
  • 2 kasike psyllium
  • 1 kasika quinoa
  • 1 kasika teff brasna
  • 1 kasika kamut brasna
  • 1 kasika brasna crne heljde
  • 1 kasika tamnog razanog brasna
  • 1 kasika brasna od spelte
  • 1 kasika fifa brasna
  • 2 kasike pecenog crnog luka
  • 1 kasika bademovog brasna
  • 1 kasikica himalajske soli
  1. Danasnji hleb sam pravila na ovaj nacin, samo iz radoznalosti da vidim kakav ukus se dobije kada se stavi mnogo vrsta brasna i semenki. Nisam merila u grame pojedinacno, nego sam izmerila sve ukupno pre nego sam pocela da dodajem bademovo mleko. Mase je bilo 710gr a mleka je stalo tacno 1kg.
  2. Brasno sipati u vrh punu veliku kasiku za supu.
  3. Sve osim mleka sam pomesala, ukljucila stoni mikser na sporu brzinu i dodavala polako mleko da dobijem masu guscu dosta od mase za palacinke. Sacekala nekih pola sata da brasna upiju potrebnu kolicinu tecnosti i posle dodala jos mleka da masa bude gustine koja tesko spada sa kasike.
  4. Pekla sam u silikonske modle za mafine ali moze i da se pece u kalup za hleb. Stavila sam u hladnu rernu i ukljucila na 210C. Nisam bas gledala na vreme, ali mislim da se peklo negde 45 minuta od momenta ubacuvanja u rernu. Uglavnom pekla sam dok se nije prestalo lepiti za cackalicu kad zabodem po sredini mafina.
Vi mozete ubaciti sastojke sa kojima raspolazete.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hleb kao mafini – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.