Hleb od prosa i heljde – odličan hleb!

Dana Drobnjak, blog Danina kuhinja >>>
Hleb od prosa i heljde – Dana Drobnjak – Recepti i kuvar online
Hleb od prosa i heljde – odličan hleb!
- 500 gr belog pšeničnog brašna
- 100 gr heljdinog brasna
- 100 gr brašna od prosa
- 2 kašike semenke lana
- 2 kašike semenki suncokreta
- 2 kašike semenki susama
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 5 dcl mlake vode
- 1 kašičica soli
- U posudu staviti mlaku vodu, dodati šećer i kvasac, da stane 5 minuta pa dodati pšenično, heljdino i brašno od prosa, semenke lana, suncokreta, susama i so. Zamesiti test i ostaviti da stane da nadolazi.
Testo kad nadodje izraditi na radnoj površini posutoj brašno, staviti u kalup za pečenje podmazan uljem i posut brašnom.
Ostaviti da stnane 30 minuta pa peći na 180 stepeni 35-40 minuta.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!