Hleb od spelte i semenki – izuzetno kvalitetan i hranljiv hleb, pogodan za hrono ishranu.
Hleb od špelte i semenki – Recepti i Kuvar online
Hleb od spelte i semenki – izuzetno kvalitetan i hranljiv hleb, pogodan za hrono ishranu.
- 500 gr speltinog brasna
- 8 gr morske soli
- 1 kesica praška za pecivo (13 gr, ili medicinske sode bikarbone)
- 50 gr semena susama
- 50 gr maka
- 50 gr semena suncokreta
- 50 gr ovsenih pahuljica (natopljenih u mineralnu vodu)
- 50 gr seme golice
- 4 dl mineralne vode
Za natapanje ovsenih pahuljica
- 1 dl mineralne vode
dekoracija
- seme susama (posuti spoljni sloj mase hleba po ukusu)
- seme golice (posuti spoljni sloj mase hleba po ukusu)
- mak (posuti spoljni sloj mase hleba po ukusu)
- Ovsene pahuljice natopite u 1 dl mineralne gazirane vode.
- U posudi za mešanje pomešamo špeltino brašno, so, prašak za pecivo, susam, mak, seme suncokreta, natopljene ovsene pahuljice i seme golice. Prelijte sa mineralnom gaziranom vodom i mešamo mikserom dok masa ne postane jedinstvena.
- Ostavite masu da odstoji 30 minuta, pa je ponovo premesimo. Spolji sloj hleba pospite makom, semenom susama, i golice za dekorisanje.
- Masu prebacite u kalup za pečenje hleba koji ste blago nauljili maslinovim uljem ili postavite papir za pečenje. Kalup treba da je popunjen do 3/4 i ostavite da odstoji još 35-40 minuta na temperaturi od 35 c. Ako je temperatura niža od ove, morate da ostavite da odstoji još 30-tak minuta.
- Hleb se peče na 200 C stepeni oko 60 minuta.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!