Hleb sa bundevom.
Hleb sa bundevom, sastojci:
- 700 g brašna,
- 400 g pirea od bundeve,
- 200 ml mlakog mleka,
- 42 g svežeg kvasca,
- 1 jaje plus jedno žumance za premazivanje,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera i
- 100 g margarina.
Hleb sa bundevom, priprema:
- Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati.
- U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe.
- Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, jaje i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.
- Premesite testo, šerpu obložite papirom za pečenje i stavite testo.
- Testo premazati žumancetom, možete a i ne morate. Ostaviti da odmara oko trideset minuta.
- Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče. Vreme pečenja hleba zavisi od rerne. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen. Ako se testo ne lepi za štapić hleb je pečen.
Verica Poznanović
Kako god, recepti do kojih možete doći, veoma su različiti, kao i ukusi. A o ukusima ne vredi raspravljati. Kao i o ljudima, ćudima i navikama.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!