Hleb sa bundevom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Hleb sa bundevom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Hleb sa bundevom.

Hleb sa bundevom, sastojci za testo sa bundevom:

  • 200 g brašna,
  • 125 g pirea od bundeve,
  • pola kašičice šećera,
  • 1 jaje,
  • 1 kašičica soli,
  • pola kesice suvog kvasca (5g)
  • 50 g otopljenog i ohlađenog margarina.

Hleb sa bundevom, sastojci za obično testo:

  • 250 g brašna,
  • 5 g suvog kvasca,
  • pola kašičice šećera,
  • kašičica soli,
  • 1 jaje,
  • 50 g otopljenog i ohlađenog margarina i
  • mlake vode po potrebi.

Za premazivanje:

  • 1 jaje.

Hleb sa bundevom, priprema:

  • Prvo zamesiti testo sa bundevom.
  • U vanglicu staviti pire od bundeve, pa dodati šećer, so, margarin, jaje, kvasac, i sve dobro sjediniti. Ako je testo suviše mekano, dodajte još brašna, ja sam dodavala još brašna. Količina brašna zavisi od vlažnosti pirea od bundeve.
  • Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da testo naraste.
  • Isto uradite i sa običnim testom i ostaviti da naraste.
  • U vanglicu stavite brašno, šečer, so, jaje, kvasac, margarin, pa dodajte mlaku vodu i sve dobro umesite.
  • Prekrijte providnom folijom i ostavite da naraste.
  • Prvo rastanjiti testo sa bundevom u pravougaonik (pobrašnjavite radnu površinu, inače će se testo lepiti), debljine oko pola cm, onda rastanjiti obično testo.
  • Četkicom premazati testo od bundeve sa vodom i preklopiti sa rastanjenim običnim testom. Urolati.
  • Olučasti kalup obložite papirom za pečenje, prebacite testo i ostavite oko pola sata da raste.
  • Naraslo testo premazati sa umućenim jajetom u koje ste dodali malo vode, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 35 minuta.
  • Dužina pečenja zavisi od šporeta. Drvenim štapićem proverite da li je pečeno testo, ako se ne lepi za štapić, pečeno je.

Uživajte u svakom zalogaju to vam želi Baćkova kuhinja!

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!