Hleb sa raženim brašnom – Jelica Podraščanin

Hleb sa raženim brašnom.

Hleb sa raženim brašnom, sastojci:

  • 1 šolja za belu kafu raženog brašna,
  • 2 šolje za belu kafu belog brašna,
  • ½ šolje za belu kafu heljdinog brašna,
  • ½ šolje za belu kafu kukuruznog griza,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 dl ulja,
  • 1 suvi kvasac,
  • 4 dl mlake vode i
  • 1 kašičica šećera.

Hleb sa raženim brašnom, priprema:

  • U posudu u kojoj će se mesiti hleb staviti mlaku vodu, šećer i kvasac i promešati.
  • Kad kvasc nadođe dodati, brašno raženo, heljdino i belo i kukuruzni griz, koje je pethodno izmešano, dodati so i ulje i zamesiti testo. Testo je lepljivo, pa je potrebno malo dodati brašna da bi se ujednačilo. U posudi ostaviti testo da naraste.
  • Naraslo testo premesiti i staviti u tepsiju, u koju je stavljen pek papir ili je namazana sa mašću i posuta brašnom.
  • Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje, a za to vreme testo će opet da raste.
  • U zagrejanu rernu staviti testo, koje ste prethodno namazali vodom i peći ga oko 25 minuta na 200 stepeni, a potom još 20 minuta na 180 stepeni.
  • Pečen hleb izvaditi iz rerne i umiti ga vodom, pa uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hleb sa raženim brašnom – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.