Hleb sa sirom i čvarcima. Možda će vam se učiniti da je previše 6 kašika masti, pored čvaraka i sira, ali, verujte da nije.
Hleb sa sirom i čvarcima, sastojci:
- 500 g brašna,
- 3 dl mlake vode,
- kašičica šećera,
- kesica suvog kvasca,
- 2 kašičice soli,
- 100 g sitnog sira,
- 6 kašika masti i
- 100 g mlevenih čvaraka.
Hleb sa sirom i čvarcima, priprema:
- U mlaku vodu dodajte kvasac, šećer, so, brašno, sir, čvarke i mast. Pa zamesite testo.
- Ostavite testo da se udvostruči.
- Formirati veknu.
- Veknu zaseći na par mesta i posuti kimom.
- Posudu u kojoj ćete peći hleb, obložite papirom za pečenje.
- Veknu ostavite da odmara oko 30 minuta.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni, dok lepo ne porumeni.
- Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!