Hleb sa spanaćem.
Hleb sa spanaćem, sastojci:
- 1 kg brašna,
- oko 500 g skuvanog i iseckanog spanaća ili blitve,
- 300 g sitnog sira,
- 1 dl ulja,
- 1 kockica kvasca,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašikica šećera,
- oko 4 dl vode.
Hleb sa spanaćem, priprema:
- Spanać operite, blanširajte i procedite. Proceđen i prohlađen spanać sitno iseckajte.
- U dublju posudu stavite brašno, so, šećer i nadošli kvasac. Sve izmešajte i dodajte ulje, sir i iseckani spanać. Mešajte i dodajte polako i po potrebi mlaku vodu. U zavisnosti od toga koliko ste ocedili spanać može vam trebati manje ili više vode. Zato sipajte po malo da vam testo ne bi ispalo previše retko. To morate sami proceniti.
- Sve dobro izmešajte i umesite glatko, hlebno testo koje neće biti previše tvrdo.
- Testo ostavite da odmara oko 30 minuta ili dok ne udvostruči zapreminu. Formirati veknu, prebaciti u tepsiju u kojoj će se peći, tepsiju obložite papirom za pečenje i ostaviti da još malo odmara.
- Pecite u predhodno zagrejanoj rerni.
- Uživajte u svakom zalogaju!
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!