Hleb sa suvim povrćem

Suvo povrće i mineralna voda, dobitna kombinacija

Uživam dok pravim hleb, a posebno kada smišljam neki novi recept. Ovakav hleb do sada nisam pripremala.

Bez obzira što sadrži povrće, može se koristiti i u slatkim kombinacijama.

Hleb sa suvim povrćem - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Hleb sa suvim povrćem – photo by Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Hleb sa suvim povrćem, sastojci:

  • 230 g crnog brašna tip 950
  • 150 g brašna tip 500
  • 100 g brašna od crvenog sočiva
  • 20 g mlevenog suvog povrća
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 2,5 dl mineralne vode (preporučena mineralna voda Radenska Classic)
  • 1 kašika ulja.

    *Suvo povrće najčešće kupujem i meljem ga (štapnim mikserom, u mlinu za kafu…).

*Ukoliko nemate brašno od crvenog sočiva, možete ga zameniti brašnom od leblebija.

Brašno od crvenog sočiva ima puderastu strukturu, pa ga možete zameniti i skrobom (gustinom). U svakom slučaju, neće biti problem ni ukoliko umesto pomenutog brašna koristite obično brašno (tip 400 ili tip 500).

Hleb sa suvim povrćem, priprema:

  • Sjedinite sve suve sastojke u vanglici  u kojoj ćete mesiti testo.
  • Napravite udubljenje, pa dodajte tčne sastojke.
  • Umesite glatko testo.
  • Dobro ga upakujte i držite na toplom mestudok se ne udvostruči.
  • Premesite ga, oblikujte hleb, stavite u modlu, ponovo ga upakujte i držite na toplom mestu dok ne naraste.
  • Pecite ga u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.

Pre pečenja, hleb možete dekorisati kolutovima suvog paradajza (opciono).

Prirodna mineralna voda kao sastojak slanog kakao hleba >>>

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.

Ne propustite nijedan recept  Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.