Suvo povrće i mineralna voda, dobitna kombinacija
Uživam dok pravim hleb, a posebno kada smišljam neki novi recept. Ovakav hleb do sada nisam pripremala.
Bez obzira što sadrži povrće, može se koristiti i u slatkim kombinacijama.

Hleb sa suvim povrćem, sastojci:
- 230 g crnog brašna tip 950
- 150 g brašna tip 500
- 100 g brašna od crvenog sočiva
- 20 g mlevenog suvog povrća
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 2,5 dl mineralne vode (preporučena mineralna voda Radenska Classic)
- 1 kašika ulja.
*Suvo povrće najčešće kupujem i meljem ga (štapnim mikserom, u mlinu za kafu…).
*Ukoliko nemate brašno od crvenog sočiva, možete ga zameniti brašnom od leblebija.
Brašno od crvenog sočiva ima puderastu strukturu, pa ga možete zameniti i skrobom (gustinom). U svakom slučaju, neće biti problem ni ukoliko umesto pomenutog brašna koristite obično brašno (tip 400 ili tip 500).
Hleb sa suvim povrćem, priprema:
- Sjedinite sve suve sastojke u vanglici u kojoj ćete mesiti testo.
- Napravite udubljenje, pa dodajte tčne sastojke.
- Umesite glatko testo.
- Dobro ga upakujte i držite na toplom mestudok se ne udvostruči.
- Premesite ga, oblikujte hleb, stavite u modlu, ponovo ga upakujte i držite na toplom mestu dok ne naraste.
- Pecite ga u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.
Pre pečenja, hleb možete dekorisati kolutovima suvog paradajza (opciono).
Prirodna mineralna voda kao sastojak slanog kakao hleba >>>
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!