Hrono burek – za pocetak probajte sa ukupno 500 gr brasna. To bi vam bilo dovoljno sa nadevom za jednu tepsiju.
Hrono burek – Jadranka Blažić
Hrono burek – za pocetak probajte sa ukupno 500 gr brasna. To bi vam bilo dovoljno sa nadevom za jednu tepsiju.
- 250 gr belog brašna
- 250 gr heljdinog brasna
- so (ali, da ne bude slano)
- maslinovo ulje (malo za testo)
- vode (mlake vode da se dobije tvrdje testo)
- ulje (za prskanje po korama)
- Zamesiti tvrdje testo od sastojaka i ostaviti testo u najlonu da se odmara najmanje 30′. Odlucila sam se da razvijem kore na masini za testeninu. Uspela sam do najtanjeg podeoka da razvijem. Dalje sam sve postupala sa testom kao da sam rukom teglila, ali je ovaj put burek napravljen prazan i poprskan izmedju svakog reda sa vodom i maslinovim uljem. Pekla sam na 180C/30′
- Kore i burek su ispali savrseno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!