Hrono hleb – hleb koji se brzo sprema, uvek uspe i veoma je ukusan.
Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović >>>
Hrono hleb – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Hleb koji se brzo sprema, uvek uspe i veoma je ukusan.
- 2 čaše speltinog brasna
- 0,5 čaše ječmenog brašna
- 0,5 čaše heljdinog brasna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja od semenki grozdja
- 2 čaše gazirane mineralne vode
- 1 kesica praška za pecivo
- Sjediniti sve suve sastojke, dodati ulje, gaziranu vodu i sve dobro promešati. Manji pleh obložiti papirom za pečenje, usuti smesu i vlažnom rukom poravnati po površini.
Posuti semenke po želji i hleb peći oko 60 minuta na 220 stepeni.
- Preko hleba prilikom pečenja stavite papir za pečenje ili alu-foliju. Nekih 10 minuta pri praju pečenja, skinuti ih i ispeći hleb do kraja da dobije lepu koricu.
- Pečeni hleb uviti u kuhinjsku krpu i ostaviti ga preko noći da se dobro ohladi. Možete ga i nakon 1 sata seći, neće se mrviti, ali najbolji je kad se potpuno ohladi.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!