Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Hrono hleb – Javorka Filipović

0

Hrono hleb – hleb koji se brzo sprema, uvek uspe i veoma je ukusan.

Hrono hleb - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Hrono hleb – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović >>>

Hrono hleb - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Hrono hleb - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Hleb koji se brzo sprema, uvek uspe i veoma je ukusan.
Obrok Doručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 3 hours 10 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 2 čaše speltinog brasna
  • 0,5 čaše ječmenog brašna
  • 0,5 čaše heljdinog brasna
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja od semenki grozdja
  • 2 čaše gazirane mineralne vode
  • 1 kesica praška za pecivo

Uputstvo za pripremu

  1. Sjediniti sve suve sastojke, dodati ulje, gaziranu vodu i sve dobro promešati. Manji pleh obložiti papirom za pečenje, usuti smesu i vlažnom rukom poravnati po površini.Posuti semenke po želji i hleb peći oko 60 minuta na 220 stepeni.
  2. Preko hleba prilikom pečenja stavite papir za pečenje ili alu-foliju. Nekih 10 minuta pri praju pečenja, skinuti ih i ispeći hleb do kraja da dobije lepu koricu.
  3. Pečeni hleb uviti u kuhinjsku krpu i ostaviti ga preko noći da se dobro ohladi. Možete ga i nakon 1 sata seći, neće se mrviti, ali najbolji je kad se potpuno ohladi.
    Hrono hleb - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.