Hrono kuhinja: hrono hleb – Kristina Gašpar

88

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Hrono hleb – pripremiti ovakav hleb je jednostavnije nego pripremiti kvasni hleb?! Ovom prilikom delimo sa vama/poklanjamo vam recept za najjednostavniji hrono hleb.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Hrono kuhinja: hrono hleb - photo by Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Hrono kuhinja: hrono hleb – photo by Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Hrono kuhinja: hrono hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Hrono hleb – pripremiti hrono hleb je jednostavnije nego pripremiti kvasni hleb?! Ovom prilikom delimo sa vama/poklanjamo vam recept za najjednostavniji hrono hleb.

  • 300 gr integralnog psenicnog brasna
  • 300 ml vode (mlake)
  • 3 gr morske soli
  • 2 kašike semenki lana; (opciono)
  • 2 gr medicinske sode bikarbone
  • 10 ml limunovog soka
  1. Sjedinite sve suve sastojke, dodajte tečne i „umesite“ hleb mikserom, nastavcima za testo.
  2. Modlu za hleb, obložite papirom za pečenje, izlijte smesu.
  3. Uključite rernu na 200 stepeni.
  4. Dok se rerna greje, hleb se odmara.
  5. Pecite ga u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
  6. Da biste bili sigurni da je hleb dovoljno pečen, koristite „čačakalica test“.
  7. Pečen hleb izvadite iz modle, stavite ga krpu ili dasku i sačekajte da se prohladi.
Kao i svaki drugi hleb, i hrono hleb se lakše seče kada se dobro ohladi.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy