Hrono lepinjice – Javorka Filipović

2

Hrono lepinjice – brze i jednostavne lepinjice za početak dana.

Hrono lepinjice - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Hrono lepinjice – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Hrono lepinjice - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Hrono lepinjice - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Hrono lepinjice - brze i jednostavne lepinjice za početak dana.
Obrok Doručak
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 1 komad jaje
  • 180 ml mineralne gazirane vode
  • 2,5 čaše brašna speltino, heljdino, ovseno (čaša je od kiselog mleka)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • soli malo
  • semenke po želji: golica, lan, suncokret

Uputstvo za pripremu

  1. Mikserom ili žicom umutiti jaje s gaziranom vodom da se zapeni. Dodati sodu bikarbonu, so i brašno i sve lepo sjediniti.
  2. Pleh staviti u rernu na 250 stepeni 10 minuta da se zagreje. Izvaditi pleh, staviti pek papir i kašikom vaditi testo.
  3. Za svaku lepinjicu staviti oko 2 kašike testa. Po vrhu ih možete posuti semenkama po želji. Smanjiti temperaturu rerne na 220 stepeni i peći lepinjice 10 minuta.
  4. Pečene lepinjice prekriti kuhinjskom krpom da malo omekšaju i prohlade se. Od ove smese sam dobila 6 većih lepinjica za sendvič.

Beleške

Služiti ih za doručak uz neki sirni namaz i suhomesnato ili napraviti sendvič po želji.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

2 Komentara

  1. Suzana Mitić kaže

    Divne su,pozelela sam da ih napravim za rucak ili veceru!Pitanje je sad?

    1. Javorka Filipović kaže

      Najbolje su za doručak onako mlake 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.