Hrono piletina za ručak – odličan izbor za hrono ručak!
Izvor: Fourchett & Bikini
Hrono piletina za ručak – Recepti i Kuvar online
Hrono piletina za ručak – odličan izbor za hrono ručak!
- 1,5 kg pileći bataci (bez kostiju)
- 1 grana mediteranskog celera
- 2 komada šargarepe
- 2 glavice crvenog luka (manje)
- 4 komada krompira
- 50 ml belog vina
- 750 ml nemasne pileće supe
- 3 kašike persuna (seckanog)
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- paprika (žuta, crvena, malo, iseckana u štapiće ili kockice, po ukusu)
- Oprati, oljuštiti i iseckati svo povrće.
- Zagrejati rernu na 190 C.
- U zagrejani duboki tiganj dodati 1 kašiku ulja i prodinstati piletinu sa svake strane, ukupno vreme 5 minuta.
- Začinite piletinu solju i biberom i prebacite je u sud za pečenje.
- U isti tiganj dodajte 1 kašiku ulja i propržite crveni luk da dobije zlatno braon ivice.
- Zatim dodajte ostalo povrće i dinastajte na srednjoj temepraturi 3 minuta.
- Dodajte vino i nemasnu pileću supu i pustite da vri 3 minuta, da bi se reduciralo.
- Sipajte sve preko piletine u sud za pečenje, pokrijte poklopcem i pecite 30 minuta.
- Poslužite toplo, posuto seckanim peršunom. Uživajte u hrono ručku!
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!