Marinirane krmenadle sa krompir salatom
Marinirane krmenadle sa krompir salatom

Ako bi trebalo da spremite hrono ručak za više osoba, evo pravog recepta za vas: Marinirane krmenadle sa krompir salatom za 6 osoba!

Vaša hrono kuhinja će biti bogatija za jedan interesantan, a jednostavan recept. Neophodno je da krmenadle ostavitite da se mariniraju najmanje sat vremena pre pečenja, da bi se iskoristila sav potencijal marinade.

Marinirane krmenadle sa pečenom krompir salatom
Marinirane krmenadle sa pečenom krompir salatom

Ne zaboravite, vodite računa o količinama:

  • za visinu od 170 cm, trebalo bi da količina mesa u prociji bude 190 gr
  • za visinu od 170 cm, trebalo bi da količina krompira bude 3 kašike

Evo recepta:

Vreme pripreme 20 minuta
Termicka obrada 45 minuta
Ukupno vreme 2 sata 5 minuta
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

Krompir salata:

750 gr krompir
4 kašike belog vina
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika balsamico sirćeta
crnog luka
so
biber

Krmenadle

3 kašike soja sosa
2 kašike kečapa
2 čena belog luka zgnječena
0,3 kašičice đumbira narendanog
0,3 kašičice cimeta u prahu
0,5 kašičice beli luk u pahu
2 kašičice soka od limuna
1 kašika meda
1 kašika maslinovog ulja
6 komada krmenadle svinjske

Uputstvo za pripremu

Krompir salata

Pripremite krompir salatu. Krompir u ljusci stavite u posoljenu vodu i ostavite da vri, dok ne bude kuvan.
Izvadite krompir. Ostavite da se ohladi.
U dubljoj posudi pripremite dresing, mešajući ulje, balsamico, crni luk, so i biber.
Kad se krompir ohladio, oljuštite ga i isecite na manje krugove. Dodajte dresing i belo vino i promešajte. Ostavite u frižider da se ohladi.

Krmenadle

Operite krmenadle hladnom vodom, ocedite i stavite u dublji sud.
Dodajte sve sajstojke i dobro premažite obe strane krmenadle.
Ostavite krmenadle da stoje u marinadi u frižideru najmanje 1 sat.
Zagrejte rernu na 180 C stepeni.
Stavite krmenadle u sud za pečenje i pecite 30 minuta.
Izvadite sud iz rerne, okrenite krmenadle i pospite ih preostalom marinadom. Pecite još 15 minuta.
Servirajte krmenadle tople, sa ohlađenom krompir salatom.

Hrono ishrana recepti, pročitajte OVDE >>>

Osnovna pravila hrono ishrane:

  • doručak bi trebalo da bude bogat sporovarećim ugljenim hidratima (cerealije – hleb, žitarice) i životinjskim masnoćama (sir, maslac, itd)
  • vremenski razmak između obroka bi trebalo da bude najmanje 3, a idealno je više od 4 sata (5 – 5,5 sati)
  • nije dozvoljen unos svih vrsta gaziranih pića koja sadrže sećere ili veštačke zaslađivače (Coca Cola, Sprite, Fanta, Cocta, Tonic, Coca Cola Zero, energetska pića, zaslađeni voćni sokovi, itd)
  • za ručak i večeru se ne preporučuje kombinovanje proteina i ugljenih hidrata, to je dozvoljeno samo doručak
  • nije dozvoljena BILO KOJA VRSTA “grickalica” između obroka
  • voće i suvo voće se jedu samo između 16 i 18 časova, po zimskom računanju vremena (dakle, od 17 do 19 časova po letnjem računanju vremena)
  • testenina se ne jede uveče (paste, pice, hleb, sendvici, itd)
  • hleb, testenine i skrobna povrća (krompir) se jedu najkasnije do 15 h
  • kravlje mleko teško vari i hrono ishrana ga u potpunosti isključuje, ne pije se, niti se stavlja u kafu. Mleko se može koristiti ponekad u nekim kuvanim jelima, a kiselo mleko i sirevi su dozvoljeni
  • margarin, biljni sirevi (osim tofu – sojinog sira), biljna pavlaka, biljni šlag, pekarska peciva, kao sto su pogačice, kroasani, itd, su takozvane trans-masti i hrono ishrana ne dozvoljava upotrebu ovih namirnica.

Pročitajte još:

SVI TEKSTOVI NA TEMU: HRONO ISHRANA

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!