Hrskava piletina u čipsu sa tarator sosom – fenomenalan ručak za 30 minuta!
Hrskava piletina, sastojci:
- 400g pilećeg belog mesa
- 3 jajeta
- 100 g prezli
- 100 g čipsa
- 100 g belog mekog brašna
- so
- ulje za prženje
za tarator sos:
- 400 g krastavca
- so
- 180 g kisele pavlake
- sok od 1/2 limuna
- 2 čena belog luka
- sveža mirođija
Okvirno vreme pripreme 30 minuta.
Hrskava piletina, priprema:
- Očistiti i izrendati krastavac.
- Narendani krastavac posoliti da otpusti vodu.
- Očistiti beli luk i iseći pola limuna.
- Sitno iseckati mirođiju.
- Ocediti narendani krastavac od viška vode.
- Iscediti pola limuna na krastavac.
- Dodati mirođiju i beli luk.
- Sve dobro sjediniti sa kiselom pavlakom.
- Pileće belo meso očistiti od žilica i iseći na trake.
- Posoliti meso.
- Pripremiti za paniranje brašno, jaja i čips.
- Čips usitniti i pomešati sa prezlama.
- Zagrejati ulje u šerpi.
- Meso panirati sledećim redosledom: brašno, jaja, čips sa prezlama.
- Pržiti meso dok ne pozlati.
- Gotovu piletinu vaditi na papirni ubrus kako bi uklonili višak masnoće
- Servirati po želji.
- Prijatno!
Video recept: https://youtu.be/5qatC1gsoC4
Marija Milošević
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!