InHoreca: Metro za zaštitu tradicije
InHoreca: Metro za zaštitu tradicije

Metro Cash & Carry Srbija podržava akciju prikupljanja i objavljivanja tradicionalnih recepata domaće kuhinje, kao i pripremu knjige sa istim sadržajem koju sprovodi portal Recepti i Kuvar online.

Knjiga Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje, tradicionalni način pripremanja hrane, naći će svoj put i do profesionalnih kupaca kao i svih kuvarskih profesionalaca. U ovoj knjizi moći će da se pronađu mnoga stara jela, koja se danas nalaze na granici zaborava, koja se mogu veoma retko poručiti u restoranima, a ne spremaju se tako često i u krugu porodice.

Inhoreca kuvarProfesionalni kupci, iskusni kuvari, a i neiskusni početnici, imaće priliku da nakon čitanja ove knjige isprobaju svoje znanje pripremajući tradicionalna jela, navodi se u saopštenju kompanije.

Knjiga će sadržati oko 100 recepata iz svih krajeva Srbije, geografski podeljeno: severna Srbija (Vojvodina), istočna Srbija, južna Srbija, zapadna Srbija i centralna Srbija. Uz činjenicu da se, u suštini, svi regioni dosta poklapaju, ali, imaju i svojih posebnosti.

Primeri posebnosti ovih krajeva, u današnje vreme su: Vojvodinu karakterišu testa – hlebovi, štrudle, rezanci i razne vrste prerađevina od mesa. U centralnoj Srbiji karakterične su pite zeljanice i prase na ražnju. Posebnost zapadne Srbije je sušeno meso, a u planinskim krajevima neizostavna su jela od jagnjetine. Kuhinju istočne Srbije odlikuju suve čobanske pite, kuvana jagnjetina u mleku, sušeno meso od divlje svinje, janjija s tri vrste mesa i raznim povrćem, homoljski kačamak. Na jugu Srbije veoma popularna jela su meso sa roštilja ili ražnja…

Knjiga će biti objavljena na dva jezika – srpskom i engleskom. U knjizi će biti opisan i kratak istorijat kulinarstva u Srbiji, kao i značaj tradicionalnog pripremanja hrane za ljudsko zdravlje.

Izvor: InHoreca magazin, In B2B media d.o.o

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!