Integralne američke palačinke bez jaja

RECEPT PRIPREMILASnežana Knežević

Integralne američke palačinke bez jaja – u mojoj kući se više vole ove male palačinke tkz. američke nego klasične palačinke. Ove su napravljene od tri vrste brašna ali bez jaja. Moj suprug kaže kako ih obožava jer su mekane i bukvalno se tope u ustima.

Ako ostanu do sutradan, što se nama ne dešava, isto su mekane i dobre za jesti iako su hladne, mada možete da ih podgrejete na teflon tiganju ili u mikrotalasnoj.

Podjednako su dobre i sa slanim i sa slatkim filom.

Mi ih najviše jedemo sa džemovima koje ja spremam bez šećera ili sa sirom koji može da se začini recimo belim lukom, origanom, vlašcem, peršunom ili po želji. Odlične su i sa proprženim povrćem, nešto kao meksička varijanta. Možda će vas zaćuditi zašto u testo ide vanilin šećer a jedu se i u slanoj varijanti.

Verujte da im to da jednu finu notu i ukus, skoro da se ni ne oseti vanila, i dok nisam probala da to može i u slanoj varijanti da se odlično uklopi sa ukusima, mislila sam da je to ne moguće. Probajte i uveriće te se u ono što sam rekla.

Integralne američke palačinke bez jaja - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online
Integralne američke palačinke bez jaja – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online

Integralne američke palačinke bez jaja – Snežana Knežević – Recepti i Kuvar online

Integralne američke palačinke bez jaja – u mojoj kući se više vole ove male palačinke tkz. američke nego klasične palačinke. Ove su napravljene od tri vrste brašna ali bez jaja. Moj suprug kaže kako ih obožava jer su mekane i bukvalno se tope u ustima.

Integralne američke palačinke bez jaja, sastojci:

  • 1 šolja integralnog heljdinog brašna
  • 1 šolja integralnog psenicnog brasna
  • 1 šolja integralnog belog kukuruznog brašna
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • 0,5 kašičice vanilin secera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica sitne morske soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 šolje tople vode

Integralne američke palačinke bez jaja, priprema:

  1. U dublji sud staviti sve suve sastojke i promešati.
  2. Dodati maslinovo ulje i toplu vodu dodavati dok se ne dobije žitka masa koja se lepo razliva a malo gušća nego za klasične palačinke. Ostavite smesu nekih pola sata da odstoji.
  3. Mali teflonksi tiganj ili kakav imete stavite na ringlu da se zagreje. Temperaturu držite na 6, kod mene ide do 9, i kada se tiganj zagreje prvi put sipajte trun ulja u tiganj.
  4. Sipajte malom kutlačom smesu na sredinu tiganja i odmah će se formirati mala palačinka.
  5. Pecite je dok ne počnu da se mali balončići koji se pojave na palačinki otvaraju i tada je okrenite da se zapeče i sa druge strane, nekih pola minuta.
  6. Postupak ponavljajte dok ne utrošite svu masu za palačinke.
  7. Palačinke odlažite u tanjir i držite na toplom.
  8. Poslužite nadevene po vašem ukusu, slano ili slatko. Prijatno!

Savet: Šolju koju sam koristila je zapremine 250 ml.Količina tople vode koja se koristi za pravljenje palačinki, može da bude i više i manje od navedene, ravnajte se po tome da smesa treba da bude malo gušća nego za obične palačinke.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Integralne američke palačinke bez jaja

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.