Snežana Kitanović, autor bloga Nenine kuhinjske čarolije, čiji recept za Švarcvald tortu je nosilac laskavog zvanja Najbolji slatkiš godine, za 2015. godinu, u izboru najboljih recepata godine na portalu Recepti i Kuvar online, otkriva nam tajnu svog uspeha.
Dobiti ovo laskavo priznanje, nije bilo lako – u konkurenciji 5 najpregledanijih recepata tokom 2015. godine, bilo je potrebno obezbediti najbolje ocene svih članova žirija, kao i ostalih takmičara…
Kako je to biti kulinarski bloger u Srbiji?
Kada ste počeli da kuvate?
U ranim 20-im počelo je interesovanje za kuvanje, ali kada sam kasnije osnovala porodicu to je postala svakodnevica.
Kako ste se odlučili da pokrenete svoj blog “Nenine kuhinjske čarolije” i kada je to bilo?
Gastroblog pišem od februara 2011. godine, u želji da sve što napravim, fotografišem i prezentujem i objavim na jednom mestu. Nešto što će prvenstveno koristiti mojoj ćerki Tamari ali i svima onima koji vole kuvanje.
Po vašem mišljenju, čime možete da iznenadite posetioce vašeg bloga?
Raznolikošću jela koje pripremam.
Po čemu se vaš blog “Nenine kuhinjske čarolije”, razlikuje od drugih?
Na blogu se mogu naći recepti iz moje sveščice, ali i mnogi drugi koje sam isprobala.
Volim da spemam stara zaboravljena jela pirotskog kraja, odakle potiču moji roditelji, na kojima sam i sama odrastala.
Takođe, volim da spremam slatkiše, ali pravljenje sitnih posnih kolača za mene je veliko zadovoljstvo, ali i izazov jer su prilično teški za izradu.
Zaljubljenik sam u tursku i kinesku kuhinju.
Ko je imao presudan uticaj na vaš način spremanja hrane?
Presudan uticaj je imala majka. Sve sam učila postupno i kad god mi je bio potreban savet prvo sam zvala nju.
Koji je omiljeni recept koji ste objavili na vašem blogu, a koji je imao najviše pregleda?
Najviše pregleda imao je definitivno post ”Predlog za posne pite i rolate” kao i Grilijaš oblande. Svi recepti koji su objavljeni su mi omiljeni, ne pravim razliku.
Koliko, prosečno, vremena u toku dana posvetite radu na vašem blogu?
Zaposlena sam, tako da se blogu ne mogu potpuno posvetiti. Svaki slobodan trenutak iskristim za njegovo uređivanje.
Kada biste vi bili u prilici da pravite intervju za svoj blog, sa kim biste voleli da bude?
Definitivno bi bio Rudolph Van Veen, a dopadaju mi se Lorejn Paskal i Gordon Remzi.
Da li vam se i koliko promenio život, kada ste startovali kulinarski blog?
Ne puno, sem što imam manje slobodnog vremena. Naravno, upoznala sam puno blogera koji su fantastični u onome što rade i sa kojima se dosta družim.
Kako vidite budućnost vašeg bloga “Nenine kuhinjske čarolije”?
Kao jednu veliku zbirku recepata, koje ću deliti sa svim ljubiteljima dobre hrane.
Beograd, februar 2016.
Razgovor vodio: Miodrag Ilić
Recepti i Kuvar online, Linkom-PC doo, sva prava zadržana, All rights reserved
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!