Snežana Kitanović, autor bloga Nenine kuhinjske čarolije, čiji recept za Švarcvald tortu je nosilac laskavog zvanja Najbolji slatkiš godine, za 2015. godinu, u izboru najboljih recepata godine na portalu Recepti i Kuvar online, otkriva nam tajnu svog uspeha.
Dobiti ovo laskavo priznanje, nije bilo lako – u konkurenciji 5 najpregledanijih recepata tokom 2015. godine, bilo je potrebno obezbediti najbolje ocene svih članova žirija, kao i ostalih takmičara…
Kako je to biti kulinarski bloger u Srbiji?
Kada ste počeli da kuvate?
U ranim 20-im počelo je interesovanje za kuvanje, ali kada sam kasnije osnovala porodicu to je postala svakodnevica.
Kako ste se odlučili da pokrenete svoj blog “Nenine kuhinjske čarolije” i kada je to bilo?
Gastroblog pišem od februara 2011. godine, u želji da sve što napravim, fotografišem i prezentujem i objavim na jednom mestu. Nešto što će prvenstveno koristiti mojoj ćerki Tamari ali i svima onima koji vole kuvanje.
Po vašem mišljenju, čime možete da iznenadite posetioce vašeg bloga?
Raznolikošću jela koje pripremam.
![Intervju sa... Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije 1 Intervju sa... Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije](https://recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2016/02/snezana-kitanovic-blog-nenine-kuhinjske-carolije-300x166.jpg)
Po čemu se vaš blog “Nenine kuhinjske čarolije”, razlikuje od drugih?
Na blogu se mogu naći recepti iz moje sveščice, ali i mnogi drugi koje sam isprobala.
Volim da spemam stara zaboravljena jela pirotskog kraja, odakle potiču moji roditelji, na kojima sam i sama odrastala.
Takođe, volim da spremam slatkiše, ali pravljenje sitnih posnih kolača za mene je veliko zadovoljstvo, ali i izazov jer su prilično teški za izradu.
Zaljubljenik sam u tursku i kinesku kuhinju.
Ko je imao presudan uticaj na vaš način spremanja hrane?
Presudan uticaj je imala majka. Sve sam učila postupno i kad god mi je bio potreban savet prvo sam zvala nju.
Koji je omiljeni recept koji ste objavili na vašem blogu, a koji je imao najviše pregleda?
Najviše pregleda imao je definitivno post ”Predlog za posne pite i rolate” kao i Grilijaš oblande. Svi recepti koji su objavljeni su mi omiljeni, ne pravim razliku.
Koliko, prosečno, vremena u toku dana posvetite radu na vašem blogu?
Zaposlena sam, tako da se blogu ne mogu potpuno posvetiti. Svaki slobodan trenutak iskristim za njegovo uređivanje.
Kada biste vi bili u prilici da pravite intervju za svoj blog, sa kim biste voleli da bude?
Definitivno bi bio Rudolph Van Veen, a dopadaju mi se Lorejn Paskal i Gordon Remzi.
Da li vam se i koliko promenio život, kada ste startovali kulinarski blog?
Ne puno, sem što imam manje slobodnog vremena. Naravno, upoznala sam puno blogera koji su fantastični u onome što rade i sa kojima se dosta družim.
Kako vidite budućnost vašeg bloga “Nenine kuhinjske čarolije”?
Kao jednu veliku zbirku recepata, koje ću deliti sa svim ljubiteljima dobre hrane.
Beograd, februar 2016.
Razgovor vodio: Miodrag Ilić
Recepti i Kuvar online, Linkom-PC doo, sva prava zadržana, All rights reserved
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!