Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online

Portal Recepti i Kuvar online već drugu godinu za redom nagrađuje svoje saradnike. Najbolji recepti u 2015. godini su predstavljeni i proglašeni u prijatnom ambijentu hotela Zira, 26. januara 2016.

Nakon uvodne reči i predstavljanja uspeha portala u 2015. godini, osnivač i odgovorni urednik, gospodin Miodrag Ilić, izneo je planove za 2016. godinu. “U godini iza nas, u kuhinji portala Recepti i Kuvar online kuvalo se, peklo, mesilo, mlelo, pržilo, seckalo, miksalo, pirjalo, dinstalo… A sve to da bi se dobili specijaliteti kojima su počašćeni svi posetioci portala Recepti i Kuvar online.”

Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online – Miodrag Ilić, odgovorni urednik portala Recepti i Kuvar online

“I u pozadini portala Recepti i Kuvar online, rečeno kulinarskim jezikom, u 2015. godini bilo je kušanja raznih tema, dodavanja novih začina, seckanja, miksanja a sve u cilju poboljšanja ukusa i da bi se dobio što bolji kvalitet i dekoracija. Omogućili smo posetiocima da lako pronađu recepte i teme, našim saradnicima smo olakšali unos recepata i fotografija… Pokrenuli smo i neke nove rubrike: Jelovnik za bebe, sa našom saradnicom sa Malte, Anom Vuletić, Hrono kuhinju, rubriku Lektorisana hrana, Intervju sa… Posećujemo interesanta događanja kod nas i u svetu i prenosimo naše utiske, pratimo šta se događa u svetu kulinarstva kroz rubriku Vesti… Sa preko 2.000.000 pregledanih stranica i preko 1450 različitih recepata, a taj broj raste svakoga dana, postali smo respektivni portal o kulinarstvu. Za 2016. godinu planiramo još neke izmene, prvenstveno oko ocenjivanja i nagrađivanja, kao i nove teme, tako da će sledeće godine biti mnogo više ponude na našem jelovniku”, rekao je gospodin Milodrag Ilić u uvodnom govoru.

Na temu blogova uopšte i kulinarskog blogovanja govorio je, takođe, osnivač i odgovorni urednik portala Recepti i Kuvar online, Miodrag Ilić, iz ugla eksperta za mrežne komunikacije, a svojim nadahnutim izlaganjem ovu temu je ispratio i direktor kompanije Tomato Tomato Communications, ekspert za komunikacije, Branko Đaković.

Na temu: da li se od blogova može zarađivati, gospodin Ilić je izneo ne baš sjajne perspektive u Srbiji. Upoređujući blogera početnika sa tek zasađenom mladicom u šumi starog drveća, odnosno onih koji su već dugo na tržištu, zaključio je da je, posebno u Srbiji, potrebno mnogo vremena, strpljenja, rada i strategije da bi se opstalo, pa možda i zarađivalo od kulinarskih blogova.

Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online – Branko Đaković, Tomato Tomato Communications

Gospodin Đaković je prisutnima ispričao interesantnu priču o nastanku blogova, koji potiču, prema njegovim rečima, još od vremena prvih pisanih dokumenata na kamenim pločama, i nadovezao se na priču gospodina Ilića, te naglasio da uspeh blogera mnogo zavisi od upornosti, kreativnosti i različitosti i da je najvažnije ne utopiti se u šumu već postojećih.

Pod voditeljskom palicom Zorana Modlija, koji je svojim dosetkama izmamio osmehe svih prisutnih i uz podršku Marijane Primc Anastasijević, atmosfera je bila vedra i opuštena.

Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online – Marijana Primc Anastasijević i Zoran Modli

Predstavljen je i sistem na osnovu koga je donesena odluka ko je zaslužio titulu Najbolji. Za Najbolji recept godine i Najbolji slatkiš godine, glasanje su obavili članovi žirija ocenama od 5 – 10, prema kriterijumima i posebnim ocenama za kreativnost, inovativnost i prezentaciju. Ocenjivalo se 12 recepata finalista i 5 slatkiša koji su u 2015. godini imali najviše pregleda na portalu. Svim takmičarima finalistima omogućeno je, takođe, da na isti način ocenjuju recepte svih finalista (osim sopstvenih). Sve ocene takmičara činile su jednu prosečnu ocenu, te se sa prosečnim ocenama svih članova žirija, došlo do ukupne prosečne ocene za svaki recept. Titulu NAJBOLJI su osvojili oni recepti sa najvećom ukupnom prosečnom ocenom. Izbor Najbolje fotografije je podrazumevao dobar kvalitet same fotografije, kao i kompletan umetnički doživljaj kompozicije.

Najboljima su poklone portala Recepti i Kuvar online uručili predsednici žirija.

Dejan Ilić, profesionalni kuvar i karving majstor, bio je predsednik žirija za Najbolji recept 2015. godine i Najbolji slatkiš 2015. godine.

Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online – Dejan Ilić, predsednik žirija

Najvažniju titulu ponela je Kristina Gašpar, za najbolji recept 2015. godine, za recept za Sir od dunja – Kitnkez, koja je dobila i Bosch multipraktik MCM 2050 i vaučer od 3.000 dinara od Afrodite Mode Collection.

Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online – Kristina Gašpar, najbolji recept 2015. i najbolja fotografija recepta

Ništa manje važno zvanje dobila je Snežana Kitanović, za najbolji slatkiš 2015. godine za recept Švarcvald torta, Kaufmax mikser sa posudom i vaučer od 2.000 dinara za kupovinu predivnih proizvoda iz Afrodite Mode Collection.

Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online – Snežana Kitanović, najbolji slatkiš 2015.

Bojan Božić, umetnik i kreator u AMC – Afrodite Mode Collection, bio je predsednik žirija za Najbolju fotografiju recepta u 2015. godini.

Kao najbolja, ocenama žirija je ocenjena fotografija recepta Varivo od ljubičastog kupusa autorice Kristine Gašpar, a dobitnici je uručen digitalni foto-aparat Sony Cyber-shot DSC-W800S CE3 da pomogne da se prave još bolje fotografije i vaučer od 1.000 dinara od Afrodite Mode Collection.

Miodrag Ilić, direktor Linkom PC doo, bio je predsednik žirija za Najkorisniji/najbolji kometar.

A nagrađena je Javorka Filipović za komentar na tekst Najbolja proja sa sirom – Recept, sastojci i opis kako spremiti proju, gde je pojasnila šta je, u stvari, proja a šta projara. Javorka je nagrađena novčanom nagradom od 5.000 dinara.

Pobednicama su, takođe, uručene plakete i veoma zanimljiva knjiga iz arhive gospodina Branka Đakovića “Lepota iz kuhinje”.

Nakon završene dodele nagrada, svi prisutni su bili počašćeni specijalitetima koje su finalisti – saradnice iz kuhinje portala Recepti i Kuvar online pripremile za ovu priliku. Svi prisutni su imali priliku da isprobaju specijalitete Suzane Mitić, Slađane Šćekić, Javorke Filipović, Kristine Gašpar i Ksenije Bako. Uz ukusne zalogaje, tekao je i zanimljiv razgovor.

Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online – Marijana Bajić, marketing manager, Afrodite Mode Collections
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online – Dejan Ilić, karving rad
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online
Najbolji recepti u 2015. godini na portalu Recepti i Kuvar online – Sonja Martić, BKTV news

Sponzori događaja i nagrada su bili: Zira Hotel, Afrodite Mode Collection, Pčelarsko gazdinstvo Soldatović i Linkom-PC doo, a medijski i PR sponzori su bili BKTV News, Srpska naučna televizija i MakeIT Agencija.

Marijana Primc Anastasijević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!