Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu

Izbeljivanje jaja je prva faza bojenja jaja u belom vinu. Jaja možete izbeleti bez obzira na to za koji način dekorisanja ste se odlučili. Proces izbeljivanja je vrlo jednostavan. Pisala sam o tome više puta, ali da utvrdimo gradivo. Bitno je da znate da nema potrebe sipati veliku količinu sirćeta. Veća količina sirćeta ne znači da će efekat biti bolji.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Izbeljivanje jaja radim tako što na 10-tak jaja koristim oko 1 dl sirćeta. Jaja iz frižidera prelijte hladnom vodom, da ogrezne, dodajte sirće i 1 kašiku soli. Kuvajte ih na uobičajen način. Pošto jaja treba kuvati u belom vinu da bi se dobio željeni efekat, kada ih izbeljujem, kuvam ih oko dva minuta. Prohlađena jaja istrljam, isperem, vratim u šerpu i prelijem mlakim vinom. (Bitno je da jaja i vino imaju približno istu temperaturu.)

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Uskršnja jaja farbana u belom vinu (ili crnom) imaju sedefasti sjaj. Možete kombinovati belo i crno vino – dobićete svetliju purpurnu nijansu.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

U belo vino možete dodati jestive boje (boje za torte i kolače) kako biste dobili neku drugu boju. Na 1/2 l belog vina biće vam dovoljna 1 kesica jestive boje (3g). Izbeljena jaja prelijte vinom u koje ste rastvorili boju i kuvajte ih 10-15 minuta. Ostavite ih da se ohlade u vinu. Izvadite ih i ostavite da se osuše. Izbeljena jaja kuvana u belom vinu dobijaju sedfasti sjaj kada se osuše.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Vaša uskršnja jaja su sada spremna za dekoraciju (po želji).

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

A ljuska, ona „savršeno “ pukne kada vam jaje ispadne iz ruke. Šare – one su se stvorile same od sebe.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Moj prvi post na ovu temu (a ujedno i najtraženiji) se nalazi OVDE.

Uskršnje đakonije i izbeljivanje jaja | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 5

Kristina Gašpar

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.