Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu

0

Izbeljivanje jaja je prva faza bojenja jaja u belom vinu. Jaja možete izbeleti bez obzira na to za koji način dekorisanja ste se odlučili. Proces izbeljivanja je vrlo jednostavan. Pisala sam o tome više puta, ali da utvrdimo gradivo. Bitno je da znate da nema potrebe sipati veliku količinu sirćeta. Veća količina sirćeta ne znači da će efekat biti bolji.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Izbeljivanje jaja radim tako što na 10-tak jaja koristim oko 1 dl sirćeta. Jaja iz frižidera prelijte hladnom vodom, da ogrezne, dodajte sirće i 1 kašiku soli. Kuvajte ih na uobičajen način. Pošto jaja treba kuvati u belom vinu da bi se dobio željeni efekat, kada ih izbeljujem, kuvam ih oko dva minuta. Prohlađena jaja istrljam, isperem, vratim u šerpu i prelijem mlakim vinom. (Bitno je da jaja i vino imaju približno istu temperaturu.)

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Uskršnja jaja farbana u belom vinu (ili crnom) imaju sedefasti sjaj. Možete kombinovati belo i crno vino – dobićete svetliju purpurnu nijansu.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

U belo vino možete dodati jestive boje (boje za torte i kolače) kako biste dobili neku drugu boju. Na 1/2 l belog vina biće vam dovoljna 1 kesica jestive boje (3g). Izbeljena jaja prelijte vinom u koje ste rastvorili boju i kuvajte ih 10-15 minuta. Ostavite ih da se ohlade u vinu. Izvadite ih i ostavite da se osuše. Izbeljena jaja kuvana u belom vinu dobijaju sedfasti sjaj kada se osuše.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Vaša uskršnja jaja su sada spremna za dekoraciju (po želji).

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

A ljuska, ona „savršeno “ pukne kada vam jaje ispadne iz ruke. Šare – one su se stvorile same od sebe.

Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Izbeljivanje jaja i uskršnja jaja u belom vinu – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Moj prvi post na ovu temu (a ujedno i najtraženiji) se nalazi OVDE.

Uskršnje đakonije i izbeljivanje jaja | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 5

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.