Jabuke u šlafroku – Nada Georgijev-Gačić

Jabuke u šlafroku

Jabuke oljuštite i izvadite im sredinu pa ih isecite na kolutiće debljine od oko pola centimetra. Pospite ih vanilin šećerom i cimetom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta.

Mikserom umutite 2 jajeta, čašu mleka, oko 350 gr brašna i na vrh noža soli da dobijete gustu smesu koju, takođe, ostavite da odstoji oko15 minuta.

Jabuke umešajte u smesu i pržite u dubokom ulju do zlatne boje. Pržene jabuke izvadite na upijajući papir kako bi se odstranila suvišna masnoća.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Jabuke u šlafroku – Nada Georgijev-Gačić

Povezane teme

Istraži recepte